Dalić: Kome je u interesu da Hrvatska igra finale? Argentinaca 50 tisuća, a nas 3 tisuće. Ali idemo po broncu!

Doha, 14.12.2022 - Konferencija za medije izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi, nakon utakmice polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022, Argentina Hrvatska. Na slici Zlatko Dalić komentirao je utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila od Argentine rezultatom 3-0. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru od Argentine 3:0 i igrat će u subotu za brončanu medalju protiv poraženog iz susreta Francuske i Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitao bih Argentini na plasmanu u finale, ali i našim dečkima. Kad pogledamo cijelu utakmicu, 35 minuta smo imali kontrolu i posjed, a Messi je bio daleko od lopte. Sve je presjekao dosuđeni penal, a onda se dosta stvari poremetilo. Gol iz penala je prelomio utakmicu, nakon toga smo primili i drugi. Sad je najvažnije da skupimo snage i energiju te se spremimo za borbu za broncu, rekao je izbornik Zlatko Dalić u uvodu konferencije za novinare.

Kazao je da je bilo teško sačuvati koncentraciju i mir nakon što smo primili tako iritirajući gol poslije očitog kornera za Hrvatsku.

– Trebalo je bolje sačuvati koncentraciju, pogotovo nakon prvog gola, kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik je rekao da smo imali posjed lopte u drugom poluvremenu, a kad su loptu imali Argentinci, brzo smo napadali protivnika te je agresivno pokušali oduzeti.

O utakmici za treće mjesto

– Utakmica u subotu za nas je veliko finale, borba za medalju i treće mjesto. Moramo se pripremiti u svakom smislu, to je veliko finale za nas i bilo bi sjajno kad bi uzeli medalju, rekao je Dalić te otkrio da je zbog problema sa stopalom Joško Gvardiol primio injekciju, dok Marcelo Brozović ima problema s ložom.

– Trebamo osvježiti ekipu za subotu i staviti zdrave i spremne igrače. Razlika je biti treći ili četvrti na svijetu, a mi želimo biti treći. Sve ćemo napraviti za broncu, to je za nas veliki finale u subotu, kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima osam igrača koji nisu igrali na ovom SP-u pa su izbornika pitali je li mogao drugačije raspodijeliti minute u ranijoj fazi prvenstva s obzirom na fizičko stanje igrača.

– Išli smo utakmicu po utakmicu i tako smo sve slagali. Nije bilo potrebe. Svaka utakmica je bila neizvjesna i mi smo ovako došli do cilja i polufinala. Kad smo mogli mijenjati, mijenjali smo i odmarali. Ovo je turnir, igraju se utakmice svaka četiri dana. Nitko od igrača se nije žalio. Nismo pali u trkačkom dijelu, nije to razlog. Potrošili smo se, ali nije bilo prostora puno za rotacije i odmaranje, objasnio je Dalić te dodao da će biti teško tko god će biti protivnik Hrvatske u utakmici za treće mjesto, ili Maroko ili Francuska.

O Modriću

– Luka je bio razočaran nakon utakmice i teško mu je pao ovaj poraz. Teško mu je pala utakmica. Mislim da je to normalno, da se tako osjeća. Nama je koncentracija na utakmici za treće mjesto te još nismo razgovarali o njegovoj budućnosti. Nadam se da će Luka ostati u reprezentaciji, ali on će sam odlučiti. Želio bih da nastavi, ali sad imamo utakmicu u subotu, a poslije ćemo razgovarati te dodao o hrvatskom kapetanu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako se Luka i oprosti od reprezentacije, šteta će biti za sve navijače diljem svijeta. On je pokazao toliko toga, on je veliki profesionalac i veliki nogometaš. Njemu je teško, ali on će sam donijeti odluku. Ne njemu je odluka, a cijeli svijet ga poštuje i bilo bi lijepo da ostane.

Tuga i teški osjećaji

Sigurno da je igračima teško palo to što neće igrati u velikom finalu Svjetskog prvenstva.

– Bila je tužna atmosfera nakon utakmice. Mlađi igrači su došli do nečega što nisu očekivali da će doći možda tako brzo i da izgube u polufinalu. San o finalu se ne ostvari, ali ja sam im rekao da moraju biti ponosni i dići glavu gore. Velika je stvar što igramo za treće mjesto. Ne smijemo potonuti i pasti. Nije lako, poraženi u polufinalu ima problema za povratak. To je najteža i najgora utakmica, igrači moraju biti svjesni da imaju za nešto se boriti. Da je netko meni rekao prije prvenstva rekao da ćemo igrati za treće mjesto, ja bih to potpisao. Ako vidite tko je sve kod kuće, a Hrvatska igra do kraja turnira. Dečki moraju biti ponosni, ja sam ponosan. Neću raditi analizu, ali moramo biti realni i objektivni da smo napravili fantastičnu stvar, rekao je Dalić.

Massimiliano Irrati, četvrti VAR sudac, bio je među VAR sucima i na finalu protiv Francuza prije četiri godine u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa kud će opet na nas? To nisam znao. Dolazi li na more kod nas on? Bolje da ga ne upoznam, što će mi. S takvima nemam posla. Šalim se… Nisam to znao. Ali dobro, što ćemo sad s njima. Orsato je isključio Mandžukića s centra. Kome je u interesu da Hrvatska igra finale? Jučer je bilo Argentinaca 50 tisuća, a nas je bilo tri tisuće. Ali nemojte o tim pričama, idemo po broncu.

Kazao je Dalić da je bilo lijepo vidjeti da su se ljudi veselili, ali bit će ljepše ako ih se dočeka kao treće, a ne četvrte, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.