Site icon narod.hr

Dalić mijenja sastav: ‘Imamo nekih dugova prema Francuskoj’

Foto: HNS

Hrvatski nogometaši u srijedu od 20.45 na Maksimiru igraju sa svjetskim prvacima Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu, baš smo danas razgovarali o tome. Ovo je najteža utakmica u ovom ciklusu, u njoj ne smijemo griješiti ni biti u “crnoj rupi” kao što smo bili protiv Šveđana, Francuzi sve kažnjavaju. Moramo imati puno više discipline i puno više trke te paziti na poeške. Straha nema, zašto bi ga bilo? Igramo pred svojom publikom. Malo smo umorni, isto kao i oni, ali ovo je prilika za revanš, rekao je u uvodu hrvatski izbornik te nastavio:

– Imamo nekih dugova prema Francuzima, dvaput smo bili blizu, dvaput smo izgubili čisto i zasluženo jer smo previše griješili. Nama se dešavaju golovi protiv Francuza s viškom igrača u skoku. To su sitnice koje velike ekipe kao što je Francuska uvijek kažnjavaju. Možda Švicarci i Šveđani neće tako nešto kazniti, ali Francuziitekako hoće. Baš sam to rekao igračima na današnjem sastanku. Bit će opasno kad je lopta u našem posjedu. To je malo čudno, ali tu su oni najjači, u pritisku kad uzmu loptu.

Dalić je najavio i tri-četiri nova igrača u odnosu na prethodne utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo se drugačije organizirati jer ne bi htio da se netko sad ozlijedi jer je igrao previše, pa će umjesto Brozovića konkurirati Badelj, Kovačić i Rog. I Brekalo je igrao dosta utakmica, Melnjak također, to su igrači koje sutra moramo poštedjeti i dati priliku drugim igračima. Uvest ćemo tri, četiri svježa igrača, ali nećemo pasti. Što se tiče Kramarića, on će danas vidjeti u kakvom je stanju.

Istaknuo je kako ne vjeruje u “umiranje u ljepoti”:

– Prije se govorilo da Njemačka uvijek pobjeđuje, a danas je to Francuska. Malo je frustrirajuće kad protiv njih ti igraš, pokušavaš nešto, a oni ti zabiju četiri gola. Ne treba ići na ljepotu, na pas, protiv njih moraš igrati na rezultat, kaže izbornik, koji je najavio moguće promjene u načinu igre Hrvatske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Razmišljamo i o tome da stavimo Perišića desno, a Bradarića lijevo. Bradarić ne može igrati na desnoj strani, ali može na lijevoj, gdje se pokazao kao dobro rješenje.

Dotaknuo se i Brune Petkovića:

– Igrači su općenito puno spremniji nego što su bili u rujnu, i Bruno je u puno boljem stanju nego što je bio tada. On u prošloj utakmici nije igrao iz mojih taktičkih razloga, ali sutra će započeti u prvih 11. Bruno Petković je igrač koji našoj reprezentaciji treba, njegov način igre nama jako odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je istaknuo kako se nadao da će Francuzi slaviti protiv Portugala, a onda doći rasterećeni u Zagreb.

– Navijao sam da upišu pobjedu i osvoje tri boda kako bi rasterećeni stigli u Zagreb. Žele biti prvi u skupini i zbog toga im je bitna utakmica u Zagrebu. Neće biti lako, bitno je da ne gubimo lopte, da ne griješimo u posjedu. Oni puste posjed protivniku, a onda prijete iz kontre i polukontre. Oni su najskuplja i najbolja ekipa na svijetu i nije bitno tko će igrati, oni imaju tri momčadi koje imaju vrhunsku kvalitetu.

Još jednom se zahvalio navijačima na podršci koju pružaju našim igračima.

– Puno je ljepše igrati pred navijačima, bez obzira na njihov broj na stadionu. Protiv Švedske su došli na stadion po teškim uvjetima i to nam puno zbači. Više puta pokazali koliko su strastveni i vezani za reprezentaciju, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je protiv Švedske dohvatila prvu pobjedu u novoj sezoni Lige nacija, hrvatska reprezentacija u četvrtom kolu želi doći do prve pobjede nad Francuskom, čime bi praktički osigurala ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version