Dalić najavio promjene: ‘Ovo nije ista momčad koja je igrala na SP-u u Rusiji, morali smo napraviti blagu smjenu generacija’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić uoči Francuske biranim je riječima govorio o Perišićevom doprinosu igri hrvatske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača, nositelja igre, ove je godine imao sjajnu sezonu s Bayernom koju je okrunio osvajanjem Lige prvaka. Kada nema nekolicine glavnih igrača, Modrića, Rakitića i Vrsaljka, on je taj koji će, kao kapetan, biti glavni na terenu s naše strane. Rekao je da nije baš najbolje pripremljen, što je i normalno s obzirom da je nedavno igrao finale Lige prvaka, ali očekujem od njega da bude vođa momčadi, da s njim dobijemo novi zalet i da podigne razinu naše igre u odnosu na utakmicu protiv Portugala”, kaže Zlatko Dalić, koji je svjestan činjenice da je momčad podbacila u Portu.

Doživjeli smo jako težak i bolan poraz koji smo apsolutno zaslužili. Puno je bilo loših stvari, nije to bila igra na razini hrvatske reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone, da je puno novih igrača u reprezentaciji. Uostalom, nama je cilj Europsko prvenstvo, mi kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju igrača i pokušati naći ono što je najbolje. Ovo nije ista momčad koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što je i normalno, morali smo napraviti blagu smjenu generacija. Ponavljam, nismo bili dobri u Portu, tjelesna sprema igrača nije na razini, nije bilo dovoljno energije i agresivnosti, jednostavno smo prespavali utakmicu. Napravit ćemo određene promjene u momčadi, jer neki igrači koji su igrali prvu ne mogu za tri dana istrčati još jednu jaku utakmicu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, moramo biti puno odgovorniji, u našoj igri mora biti puno više discipline. U svakom slučaju, očekujem bolju utakmicu nego u Portugalu. Imam ogroman respekt prema svjetskim prvacima Francuzima koji imaju sjajne igrače. Moramo se postaviti puno kvalitetnije, pomagati jedni drugima u fazi obrane. Protiv Portugala nam je nedostajala ta kompaktnost i homogenost, nismo bili zajedno, nismo bili blizu, izostala je podrška. Ostajali smo u situacijama da je protivnik imao višak, izgledalo je kao da je Portugal igrao s 15, a mi s 10 igrača. Protiv Francuske nas čeka još teži posao”.

Naravno da svima u redovima Vatrenih silno nedostaju navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svima nam nedostaju navijači, nogomet bez njih nema smisla. Svi smo hendikepirani, ali, s obzirom na cjelokupnu situaciju, moramo se prilagoditi novim mjerama. Nije nam lako, nogomet se igra zbog navijača, nadam se njihovom brzom povratku na tribine”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.