Dalić odbacio priče o Petkoviću: ‘To nije bio eksperiment, Bruno je bio korektan’

Foto: fah

“Primarni je cilj bio tri boda i moramo biti zadovoljni što smo to ostvarili. Da smo mogli mirnije, mogli smo, ali svaka čast i njima, jer su bili maksimalno angažirani i zatvoreni. Zadovoljan sam, presretan sam, debitirao sam i nadam se da će biti još više ovakvih utakmica. Ponosan sam na svoj radi i sve što mi se sada dešava nije slučajno. Osjećaj je stvarno poseban igrati s najboljim svjetskim nogometašima. Nadam se da će biti što više minuta. Ne znam je li bilo ljudi koji su sumnjali, koji su mislili da sam tu slučajno. Lagao bih kad bih rekao da se nisam vidio u reprezentaciji. Vidio sam se, ali možda ne tako brzo. Na meni je da se dokažem, da slušam što mi izbornik kaže, a za ostalo ćemo vidjeti. Dečki su me jako dobro primili. Atmosfera je opuštena. Vidi se da ta klapa nije slučajno postigla ono što je postigla. Dečki imaju klasu i drago mi je da sam dio momčadi. Drago mi je i da publika prepoznaje moj angažman. Svaki igrač je presretan kad dobije ovakav aplauz”, rekao je nakon teške pobjede nad Azerbajdžanom Bruno Petković, debitant u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je prošao prvi test s obzirom da ga izbornik Zlatko Dalić nije mijenjao zbog nezadovoljstva nego zbog dogovora.

“Bruno je bio korektan, ali treba mu vremena da se privikne na način igre naše reprezentacije. Uoči utakmice bilo je dogovoreno da će u zadnjih pola sata ući Rebić. Nije to bio eksperiment! Kod nas nema eksperimenata, nego je sve planirano. Tako smo i Brekalu rekli prije dva mjeseca da ga vidimo na desnom defenzivnom boku i on je tada odgovorio da će i braniti, bude li trebalo! Dakle, pripremili smo Brekala za tu poziciju, imao je dva mjeseca vremena da sve posloži u glavi i nije to bio eksperiment. Brekalo je za mene bio među našim boljim igračima”, zaključuje Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.