Dalić: Ovo je bio samo trening, ne treba nam euforija

epa11398276 Portugal head coach Roberto Martinez reacts during the international friendly soccer match Portugal vs Croatia, in Oeiras, Portugal, 08 June 2024. EPA/ANTONIO COTRIM

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je odličnu “generalku” uoči Europskog prvenstva pobijedivši u Oeirasu Portugal s 2:1. Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan, ali je upozorio da će protiv Španjolske na Euru trebati pokazati još 20 posto više od danas prikazanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dečkima čestitam na trkački i taktički zaista dobroj utakmici. Sve smo odigrali kako smo pripremili i dogovorili. No ovo je samo pripremni trening, imamo još sedam dana i moramo još puno raditi, puno pričati i iz ovoga izvući najbolje pouke, ne poletjeti. Lijepo je uoči Eura pobijediti Portugal, po meni jednog od najvećih favorita na turniru. No mi ćemo se u ovih sedam dana još složiti i čekamo Španjolsku, rekao je izbornik i nastavio:

– Svi su igrali dobro, bili smo sjajni kao tim i ne bih izdvajao pojedince. Malo smo promijenili našu taktiku, to se pokazalo dobrim. Ne bih puno o tome što i kako, to neka stoji za dalje. Cijela momčad je puno radila i puno trčala, bili su jako dobri kad lopta nije bila kod nas. U prvom poluvfemeu Portugal nam nije stvorio šansu, a mi smo ih imali nekoliko dobrih. Igrači koji su ušli u nastavku bili su dobri, svaki je donio novu energiju i nešto novo. Imamo lijepe stvari za izvući s ove utakmice.

Upozorio je da je ovo bila samo prijateljska utakmica i da nema mjesta euforiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je nešto najljepše, veliki uspjeh da smo došli na EURO, a ono dalje što napravimo je plus, tako ćemo se postaviti. Znamo da nas čeka velik broj navijača, ali mi idemo korak po korak, mirno i staloženo. Ne treba nam euforija, ovo je samo pobjeda u prijateljskom susretu. Ne želim nikakvu euforiju, nikakvo dizanje letvica. Čeka nas Španjolska, još teža utakmica, ako ne ponovimo ovo i dodamo još 20 posto više, niša od toga, zaključio je Dalić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.