Dalić poručuje: Možemo biti primjer svima

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra igra dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Japana. S izbornikom Vatrenih Zlatkom Dalićem dan uoči utakmice razgovarao je novinar Hrvatskog radija Krešimir Gotlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedan dio posla smo napravili i odradili i idemo dalje. Hrvatska je jedna od najuređenijih, ako ne i najuređenija reprezentacija na svijetu u ovom trenutku, ako pogledamo cijelu priču, od ponašanja, ophođenja, izjava, kvalitete igre, fair-playa. Bez lažne skromnosti, možemo biti primjer svima, rekao je izbornik za HRT.

Što je s Bornom Sosom?

– Malo je umoran, malo je bolestan. Vidjet ćemo, ako nije sto posto spreman, reagirat ćemo i tražiti zamjenu. Odigrao je tri utakmice u kontinuitetu, ne osjeća se najbolje, vidjet ćemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Japanci su imali u zadnjoj utamici 18 posto posjed lopte i pobijedili su, to dosta govori.

– To je njihov stil, njihov način igre, to je reprezentacija koja je zadnja na SP-u po posjedu lopte, ali njih to ne zabrinjava. Oni znaju što je njihova kvaliteta, to je brza tranzicija i brza završnica u koju dolaze sa šest-sedam igrača. Oni znaju u čemu su dobri i to i rade.

Izbornika Vatrenih ljuti ‘natjecanje portala’ u tome tko će prvi objaviti početni sastav Hrvatske.

– Mislim da to nije lijepo i nije u redu, mi nikad ne možemo doznati sastav ekipe do sat i pol prije utakmice, a mi se natječemo u Hrvatskoj tko će prije objaviti tko igra, a tko ne igra… Okrećemo stotine brojeva telefona da bismo saznali nešto… Ja to ne podržavam, mislim da nije posao novinara da javite tko igra, a tko ne igra, vaš posao je da komentirate kako treniramo, kako igramo, a ne da se natječete tko će prvi objaviti sastav Hrvatske i da ga protivnik sazna dva dana prije, ali ja to ne mogu promijeniti. Neka rade što misle da je najbolje, to je vaš posao, ja tu ne mogu ništa, samo kažem da ja saznam sastav protivnika sat i pol prije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O podršci navijača…

– Puno nam to znači, naviknuli smo se na to. Vidimo da nas tu nema puno, ali smo glasni i podržavamo reprezentaciju, očekujem da će i sutra protiv Japana biti tako, rekao je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.