Dalić u novogodišnjem intervjuu otkrio: ‘Želim Modrića za pomoćnika u stožeru Vatrenih’

Foto: fah

U novogodišnjem intervjuu za Pink.rs izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvrnuo se na 2022. godinu u čijem su finišu Vatreni pod njegovim vodstvom opet ostvarili fenomenalan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve više osjećam sreću i ponos što smo osvojili treće mjesto, mislim da je to veliki uspjeh reprezentacije. Mi smo od prve utakmice išli na rezultat i da mi je netko prije početka Svjetskog prvenstva ponudio polufinale, ja bih to prihvatio objeručke. Ostaje žal za Argentinom jer smo u prvih 35 minuta bili bolja reprezentacija, bolje od njih smo igrali, ali taj penal koji je suđen za njih potpuno je preokrenuo utakmicu. Mi ipak ne smijemo biti nezadovoljni trećim mjestom.”

“Katarska bronca mi je draža od srebra iz Rusije”

Uspoređujući Rusiju 2018. i Katar 2022. iz hrvatske perspektive, Dalić je rekao:

“Tadašnja reprezentacija je 10 godina igrala zajedno i nije imala veliki rezultat pa je sve eksplodiralo te 2018. godine. Ovdje smo ipak došli s novih 18 igrača, ovo je reprezentacija koju sam ja sa svojim timom složio, a ona iz Rusije je već bila oformljena od strane prethodnih izbornika. Upravo zato mi je ovaj uspjeh još draži.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su bila iznenađenja za Dalića?

“Ugodno iznenađenje je Maroko, oni su bili ono što smo mi predstavljali u Rusiji prije četiri godine. Što se tiče neugodnih iznenađenja, puno je reprezentacija koje su imale velike apetite, od Njemačke, Španjolske, Portugala, Nizozemske, ali najviše Brazil koji je ispao od nas.”

U razgovorima s Dalićem nezaobilazna tema je Luka Modrić. Izbornik je ovim putem plasirao jednu ekskluzivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volio bih jednog dana, kad Luka završi svoju igračku karijeru, da se uključi u stručni stožer na bilo koji način. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge. Mislim da je to dobro na za naš nogomet, ali i dobar putokaz svim drugim reprezentacijama.”

Po čemu će Dalić pamtiti 2022. godinu, a što želi zaboraviti?

“U sportskom smislu 2022. je za mene bila sjajna ako gledamo Svjetsko prvenstvo, a neću je pamtiti po lijepom jer sam u lipnju izgubio oca tako da je za mene ovo bila i tužna godina. To je život, moramo ga prihvatiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.