Dalić zahvalio navijačima, govorio o Petkovićevom jedanaestercu, Perišiću…

dalić
Neuruppin, 16.06.2024 - Tiskovna konferencija Hrvatske nogometne reprezentacije u kampu u Neuruppinu nakon jučerašnjeg poraza od Španjolske na Europskom nogometnom prvenstvu EURO 2024. Na slici izbornik Zlatko Dalić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dan nakon teškog poraza od Španjolske, izbornik Zlatko Dalić podijelio je svoje dojmove s medijima na press konferencije u hrvatskoj bazi u Neuruppinu, gdje su se igrači i stožer vratili jučer navečer iz Berlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Hrvatska doživjela težak poraz od Španjolske na otvaranju Eura
Kakva je bila noć i idete li u smjeru da mijenjate nešto za utakmicu protiv Albanije?

– Naravno da nije bilo lagano, nakon visokog poraza i zasluženog, statistika je bila na našoj strani, ali nije to bilo realno.

– Nimalo ugodno, mi smo imali dosad komforne situacije, ali trebamo se znati nositi s ovakvim situacijama i nositi se sad s time.

– Danas ćemo napraviti analizu Albanije i mi sad trebamo utakmicu protiv Albanije pobijedit, idemo se spremati za tu utakmicu. Moramo promijeniti stvari u pristupu, ali ne smijemo potonuti i izgubiti svu energiju i potrošiti se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li prijateljske utakmice zavarale percepciju?

– Ja sam govorio da su to trening utakmice.

– Mi smo loše krenuli u utakmici, bili smo predaleko od igrača, bili premalo agresivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon toga smo uspostavili posjed i igru, ali dobili smo pogodak i sva tri gola smo zapravo primili na jeftin način, svaki šut je završio u golu. Predaleko smo stajali od igrača i to je bilo loše.

Dalić je promijenio Luku Modrića i Matea Kovačića nakon sat vremena igre protiv Španjolske:

– Mi smo bili svjesni da nakon sat vremena ne uspijevamo doći u povoljnu situaciju. Htjeli smo Luku i Kovačića odmoriti za utakmicu za Albaniju i zato smo ih izvadili.

Tri dana su do susreta s Albanijom koja je praktički biti ili ne biti. Osjeća li se u reprezentaciji možda psihičko potonuće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo iskusne igrače. Danas ćemo poslije treninga razgovarati. Ne smijemo dopustiti pesimizam. Nema mjesta tome. Moramo napraviti sve. I dalje je sve na našoj strani, u našim rukama i našoj kontroli. Moramo se okrenuti utakmicama koje slijede. Ukazat ćemo na loše stvari i biti bolji. Na meni je da sve to sad okrenem. Igrači su sami svjesni da je protiv Španjolske bilo loše. Moramo biti pozitivni i gledati naprijed.

O tome je li Petković trebao pucati jedanaesterac.

– To je situacija koju moramo riješiti. Znamo da jedanaesterce izvode Modrić i Kramarić, oni nisu bili u igri, jedanaesterac je bio na Bruni, pravilo je da igrač na kojemu je napravljen penal ne izvodi, nije ga trebao pucati. Ako nismo stigli reagirati, onda postoji hijerarhija u reprezentaciji i da se slušaju stariji igrači. U Ligi nacija je protiv istog golmana promašio, nema ovdje mjesta egu, nema potrebe za tim i to je stvar koju ću ja riješiti. Trebali su pucati ili Majer ili Perišić.

Je li Perišić spreman za svih 90 minuta?

– Koliko je on imao želje vratiti se i to moramo cijeniti. Upitno je koliko je on za cijelu utakmicu, trebamo vidjeti. Zato smo ga jučer stavili da vidimo kako reagira u jakoj utakmici. Nije mu lagano. Pokušavao se vratiti i u klubu, ali činjenica je da on nije u stanju u kojem je bio prije ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je na pitanje je li gledao Albaniju sinoć.

– Gledao sam u snimci. Oni su bili dosta ravnopravni, mogli su i izjednačiti. Ne smijemo ih podcijeniti, imaju veliku energiju. Bili su kvalitetni, ne smijemo ih olako shvatiti, ali nisu ni blizu kao Španjolska. Samo je na nama kako ćemo ući u utakmicu. Imat ćemo dominaciju, ali moramo znati prilike rješavati. Moramo se postaviti kao favoriti, prenosi Dalićeve riječi HRT.

O prepunim tribinama hrvatskih navijača na Olimpijskog stadionu u Berlinu.

-Zahvalio bih se i ispričao navijačima. Dovesti 50 000 navijača je na ponos. To je sjajno. S druge strane, žao mi je da nisu doživjeli bolju Hrvatsku, i oni su krenuli sjajno navijati, rezultat ih je na kraju malo razočarao…, ali kad se i gubi Možda je euforija djelovala na nas i malo nas sputala, govorio sam da to trebamo malo stišati, ali nema opravdanja. Mislim da pred 50 000 ljudi moraš biti agresivan i ostaviti sve na terenu. Bilo je na kraju sve suprotno. Zaključak svega je loš dan i loša utakmica. Idemo učiniti sve što možemo da iz ove situacije izađemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.