Dalić: ‘Zaslužujemo podršku, a ne vrijeđanje i nabacivanje blatom’

Rovinj, 20.06.2021 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu NK Rovinj u Rovinju pred utakmicu Europskog nogometnog prevenstva Grupe D protiv reprezentacije Škotske. Na slici izbornik Zlatko Dalic. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Na konferenciji za medije dan uoči odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala Eura govore izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i napadač Vatrenih Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako izbornik Zlatko Dalić gleda na cijelu situaciju?

– Prije samog Eura znali smo da će treća utakmica biti odlučujuća. Ovo je zadnja šansa koju smo dobili da se plasiramo dalje. To je bio cilj i moramo sve napraviti da to ostvarimo, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Škota pozitivan rezultatat na testiranju na koronavirus imao je veznjak Chelseaja Billy Gilmour. On mora u desetodnevnu izolaciju, ali ne i cijela momčad. Dalić smatra da njegovo neigranje neće puno oslabiti Škote, ali i dodaje kako je Hrvatska oštećena jer igra bez svojih navijača.

– Oko ove situacije mi smo oštećeni, s navijačima smo sigurno jači. Igramo protiv dva domaćina, a plaši nas se već mjesec dana raznim stvarima oko koronavirusa. Bit će jako teško, igramo protiv protivnika koji ima kvalitetu i koji je motiviran. Moramo izaći na teren kao favoriti, ne smijemo gubiti strpljenje, ne smijemo gubiti glavu, strpljenje će biti jako važno, dodao je hrvatski izbornik koji je zahvalio dvojcu s Hrvatskog radija, Srđanu Fabijancu i Krešimiru Gotlinu na podršci Vatrenima.

– Hvala Hrvatskom radiju, zaista ste nas iznenadili poželjevši nam sreću. Doista nam treba da se ne napucavamo blatom i zato vam hvala na riječima podrške. To je jedino ispravno, jer dok god ima šanse, treba biti podrške. Svima je cilj da se prođe, a ne da se kroz priče Hrvatska blati i vrijeđa, hvala vama dvojici, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo izaći na teren kao favoriti. Glavna stvar bit će strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno, dok god ima šanse mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je neispravno, zaslužujemo podršku a ne vrijeđanje i nabacivanje blatom, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.