Dalić: ‘Želio sam igrati protiv Srbije, a protiv Švedske očekujem tešku utakmicu’

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je konferenciju za novinare uoči sutrašnje utakmice Lige nacija u Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došli smo odigrati dobru utakmicu i osigurati ostanak u Elitnoj skupini Lige nacija. Imamo teškog suparnika, sutra nam neće biti lako i ugodno. Očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem u svoju ekipu i da ćemo ostvariti svoj cilj, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Nakon što je pozitivan rezultat na koronavirus dobio Domagoj Vida, Vatreni su se danas još jednom dodatno testirali.

– Još čekamo rezultate koje ćemo dobiti ujutro. Nisam nervozan oko toga, rekao je Dalić te komentirao i Škotsku koja se jučer plasirala na Europsko prvenstvo te će u skupini igrati s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rekao sam prije, kad smo saznali četiri moguća suparnika, da želim Srbiju jer je najbolja i najkompletnija ekipa, ali dobili smo Škote koji su jučer iznenadili i igrali dobro, a još su i domaćini na Euru. Treća utakmica u skupini, i Srbija i Škotska bili bi teški protivnici. Nama je fokus na sutrašnjoj utakmici. Čekamo rezultate sutra, zasad smo svi spremni i zdravi, priključili su se Dominik Livaković i Bruno Petković.

– Znamo kvalitetu Švedske, prema naprijed su jako opasni, očekujemo težak posao, bili su bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Nama je glavni cilj da sačuvamo svoj gol i da dobro odigramo u fazi obrane, zaključio je Dalić.

Uz izbornika, na konferenciji za novinare bio je i veznjak Chelseaja Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako bitna utakmica, ali nećemo ići na bod. Jedva čekamo utakmicu, stadion je fenomenalan, rekao je Mateo Kovačić na konferenciji za novinare.

– Situacija je takva kakva jest, korona i dalje vlada. Imali smo jednog pozitivnog, ali takva je situacija trenutačno, svi ostali se osjećaju dobro i spremni čekamo utakmicu, rekao je Kovačić.

Komentirao je i Škotsku, koja se sinoć plasirala na Europsko prvenstvo svladavši Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Škotska se pokazala kao dobar protivnik, bit će teško na Euru, ali još je dosta vremena do onda, trebamo gledati sutrašnju utakmicu, zaključio je Kovačić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.