Damir Martin: Dobro se osjećam, u finalu je sve moguće!

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca na Europskom prvenstvu u Poznanu nakon što je u svojoj polufinalnoj utrci pobijedio s novim rekordom europskih prvenstava od 6:47.35 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin, koji je bio najbolji i u kvalifikacijama u petak, slavio je u svojoj polufinalnoj utrci sa 2.44 sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Čeha Ondreja Syneka, koji je aktualni europski prvak, te Britanca Angusa Grooma sa 6:50.59.

Martin je prvu polovicu utrke proveo na drugom mjestu iza Syneka, ali uslijedio je njegov nezadrživi finiš kojim je pokazao kako se nalazi u sjajnoj formi.

Ponosan sam na sebe i na na svoj tim. Uspio sam zadržat fokus na sebi, na izvedbi zaveslaja i usprkos teškim uvjetima izveslat dobru utrku” – rekao je Martin nakon utrke za portal Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Martina, Syneka i Grooma, u nedjeljnom finalu sudjelovat će još Litvanac Mindaugas Griskonis, koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj utrci sa 6:52.11, legendarni Norvežanin Olaf Tufte, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak, te Belgijanac Hannes Obreno. Finale muških samaca na programu je u nedjelju od 14.03 sati, a Martin se nada još jednoj dobroj utrci.

Pokušat ću se ponovo fokusirat na sebe i svoju izvedbu, finale je vrlo otvoreno, svi smo jako dobri. Ja se dosta dobro osjećam, u finalu je sve moguće” – izjavio je hrvatski veslač, vlasnik novog europskog rekorda za naš portal.

Preostale dvije hrvatske posade u Poznanu, dvojci bez kormilara u muškoj i ženskoj konkurenciji, nisu se uspjeli plasirati u finale A, već će u nedjelju veslati u finalu B, odnosno za plasman od sedmog do 12. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestre Marcela i Karla Milošević u svom su polufinalu bile posljednje, šeste s vremenom 7:32.19, te su zaostale 19 sekundi za trećeplasiranim Dankinjama, koje su posljednje ušle u finale A, dok su Marin Begović i Ante Janjić bili četvrti u svojoj skupini repesaža s vremenom 6:46.21, te im je nedostajalo 10 sekundi do drugog mjesta češke posade, koji su ušli u finale A.

Finale B ženskih dvojaca održat će se u 9.15, a muških dvoojaca u 9.20 sati u nedjelju.

REZULTATI POLUFINALA,
SKUPINA 2:
1. DAMIR MARTIN (HRV)           6:47.35
2. Ondrej Synek (Češ            6:49.79
3. Angus Groom (VB)             6:50.59
4. Robert Ven (Fin)             6:50.99
5. Ioan Prundeanu (Rum)         6:59.90
6. Roel Braas (Niz)             7:05.39
SKUPINA 1:
1. Mindaugas Griskonis (Lit)    6:52.11
2. Olaf Tufte (Nor)             6:54.05
3. Hannes Obreno (Bel)          6:55.55
4. Stanislav Ščarbačenja (Bje)  7:04.96
5. Sverri Nielsen (Dan)         7:29.20
6. Andrija Šljkić (Srb)         7:58.98

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.