Dario Šimić ipak će još malo pričekati s kandidaturom za predsjednika HNS-a!

Foto: fah

Izjavom za Gazzetu dello Sport bivši nogometaš Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Dario Šimić uzburkao je vode u hrvatskom nogometu. Naime, Dario je najavio kandidaturu za predsjednik HNS-a, no, nije definirao kada bi se to moglo dogoditi, tek je spominjao budućnost. Nakon svoje izjave talijanskim medijima Šimić je malo reterirao te se javio putem Facebooka, na stranici sindikata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uslijed brojnih medijskih napisa imam potrebu očitovati se. Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS-a). I na tu sam funkciju iznimno ponosan. Smatram da sam sa svojim timom ljudi napravio izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a. Organizirali smo pet kampova za igrače bez ugovora, pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine. Preko HUNS-a trenutačno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Ni iz čega je nastao HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta. Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima, od kojih bih izdvojio ‘Pokažimo crveni karton rasizmu’, ‘Reci ne namještanju utakmica’, ‘Igrajmo za život, igrajmo za njih’, ali i još mnoge druge, hvalevrijedne projekte. Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim”, objavio je bivši hrvatski reprezentativac te je dodao:

“Da, istina je da sam dao intervju za Gazzettu. Poštujem instituciju Hrvatskog nogometnog saveza, u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje, ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature uoči dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Primarni cilj svih nas koji radimo ZA NOGOMET jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga ni na koji način ne želim remetiti prijekopotrebni mir. Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas. S poštovanjem, Dario Šimić.”

Drugim riječima, kandidatura Darija Šimića ipak će još malo pričekati. Naime, Dario čeka povoljan trenutak te rasplet hrvatske bitke za Rusiju, pred Vatrenima su dvije utakmice, koje treba dobiti. Očito je sada sve fokusirano na Finsku, odnosno, Ukrajinu. Svi su svjesni važnosti plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Šimić je svojedobno zajedno sa Silvijem Marićem, Tomom Šokotom i Igorom Bišćanom, pokrenuo i inicijativu “Za naš Dinamo”. Međutim, priča se brzo ispuhala i od toga ipak na kraju nije bilo ništa konkretno.

Podsjetimo, trenutačni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.