Davis Cup: Hrvatska će protiv Francuske igrati u Zadru

Foto: Twitter

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će polufinalni susret Svjetske skupine protiv Francuske odigrati od 16. do 18. rujna u Zadru, potvrđeno je u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kandidatima su, osim Zadra, bili Zagreb i Split, koji su također poslali odgovarajuće ponude na natječaj Hrvatskog teniskog saveza, a naposljetku je odlučeno da će se igrati u višenamjenskoj dvorani “Krešimir Ćosić” u zadarskom Višnjiku.

Bit će ovo drugi nastup hrvatske Davis Cup reprezentacije u tom prostoru, nakon što je 2008. godine u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu ugostila Brazil i svladala ga rezultatom 4-1.

Za ovu priliku u dvorani će biti mjesta za nešto više od 7.600 gledatelja. Igrat će se na brzoj dvoranskoj podlozi, koju su odabrali hrvatski tenisači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će ovo drugi međusobni okršaj Hrvatske i Francuske u ovom natjecanju, a jedini prethodni (2004. u Metzu) pripao je Francuzima rezultatom 4-1.

Posljednji put hrvatska reprezentacija je u polufinalu Davis Cupa igrala 2009., kad je u Poreču izgubila od Češke, a sada će suparnik biti četvrti najuspješniji sastav u ovom natjecanju. Više naslova u Davis Cupu od Francuske (koja ih je osvojila devet), imaju samo SAD (32), Australija (29) i Velika Britanija (10). Najveći uspjeh hrvatskog sastava je osvajanje titule 2005. godine, što je ujedno i jedini plasman u finale Svjetske skupine.

Rok za prijavu igrača, do kada izbornici Željko Krajan i Yannick Noah trebaju odabrati sastave, je deset dana prije početka susreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik susreta Hrvatske i Francuske igrat će u finalu od 25. do 27. studenog protiv pobjednika susreta Velika Britanija – Argentina. Ukoliko Hrvatska uđe u finale, gostovat će u Velikoj Britaniji ili biti domaćin Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.