Site icon narod.hr

Davor Šuker izrazio žaljenje zbog Kalinića i usporedio Ćirinu i Dalićevu generaciju Vatrenih: ‘Spremni smo za Dansku, dat ćemo 120 posto’

Foto: fah

Nogometaši Hrvatske, koji su uoči posljednjeg kola praktično osigurali prvo mjesto u D skupini SP-a, u utorak su u Rostovu na Donu pobijedili Island sa 2-1, te će kao pobjednici skupine u osmini finala 1. srpnja u Njižnem Novgorodu igrati s Danskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice novu pobjedu Vatrenih komentirao je i predsjednik HNS-a, Davor Šuker, inače najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije u povijesti, ali i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. sa šest golova.

Usporedbe Ćirine generacije iz 1998. i današnje generacije koju vodi Zlatko Dalić?

“Danas je lopta brža, kopačke su bolje. Teren je 1,3 milimetra danas…”, govorio je Šuker te ipak zaključio kako je u nogometu danas sve poboljšano, a u odnosu na vrijeme od prije 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak je rekao ponešto i o 1998., pa povukao ručnu.

“Imali smo tada sjajnu generaciju i sjajnog izbornika, ali idemo vidjeti… Ovdje u Rusiji moramo zahvaliti organizatoru na sjajnom turniru. Mi idemo dalje, tiha voda brege dere. Pričao sam u svlačionici s izbornikom i igračima, spremni smo za Dansku. Vjerujem da ćemo dati 120 posto. Ne bojim se. Vi novinari ste pisali da Hrvatska igra s B sastavom, a sjetite se da smo Meksiko pobijedili s C sastavom…”

Na kraju je pred kamerama HRT-a izrazio željenje zbog odlaska Nikole Kalinića, koji je otkazao poslušnost izborniku Daliću, zbog čega je i morao otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je zato što Nikola Kalinić nije tu, ali to je nogomet.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version