Davor Šuker o napadima predsjednika Josipovića i SDP-ovih ministara: ‘Sport sportašima, politika političarima’

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, vratio se u Hrvatsku, pogledao utakmicu između Dinama i Rijeke i gostovao na RTL-u. Evo što je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Hajdukovoj odluci da ne odigra utakmicu: Šokiralo me da jedna ekipa nije htjela izaći u vitešku borbu i mislim da je to neodgovorno od strane jednog kluba. Možeš imati puno problema, ali npr. derbi, el clasico, seviljski derbi, uvijek se mora odigrati.

O svom dvotjednom izbivanju iz Hrvatske: Bio sam u Londonu, radi dogovaranja protivnika za iduću godinu,bilo bi neozbiljno da predsjednik HNS.a, koji je sazvao taj sastanak – ne dođe. Znamo da HNS nije financiran od države ni od poreznih obveznika, nego da se sam snalazi. Hvala FIFA-i i UEFA-i. Hvala Bogu da su ti sastanci održani. Mogu reći da sam presretan i vidjet ćemo iduće godine koji će to biti protivnici. Što je najvažnije, pozvan sam u Bangkok na humanitarnu utakmicu i razgovore sa Worawi Makudijem, koji je utjecajan čovjek u Izvršnom odboru FIFA-e i u Aziji. Zašto ondje – jer sve reprezentacije i klubovi svijeta idu na azijske turnire da zarade novac. Tako i HNS želi iduće godine otići na dvije, tri utakmice. Hoće li to biti u periodu poslije Norveške ili u onom dijelu kad bude playoff (nadam se da ćemo biti prvi ili drugi u grupi), pa bismo mogli na dvije utakmice otići u Aziju – vidjet ćemo.

O međunarodnoj suradnji sudaca: Dogovarali smo i suradnju da potpišemo u idućih mjesec dana da se pomažemo između sudaca – a naši suci odu suditi kao što su sudili u Maliju na kupu Malija u Africi, tako da treneri mogu ići na savjetovanje, da naš tehnički direktor Jozak može otići na predavanje i održati predavanje o uspjehu hrvatskog nogometa, jer smo previše cijenjeni u svijetu, i nadam se da ćemo to opravdati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prosvjedima hajdukovih navijača na rivi: Mogu reći da navijački puk je dobrodošao da ih bude 30.000 na rivi i podržava svoj klub. No zna se kako se postaje predsjednik (HNS-a) i kakva je instanca prema zakonima RH, prema zakonima FIFA-e, prema UEFA-i, zna se kako se postaje predsjednik, pa ako netko želi, neka izvoli.

O napadima predsjednika Josipovića i ministra Bauka na HNS: Sport sportašima, politika političarima. Mi ne dobivamo nikakva sredstva od Republike Hrvatske – sve smo sami zaradili iz fondova, iz UEFA-e od FIFA-e i od nagrada za Europsko i Svjetsko prvenstvo. Ako netko kaže – mafija, kaljuža, močvara – to je za zgroziti se. HNS ima velikog utjecaja u UEFA-i i FIFI. U trećem mjesecu su izbori za Izvršni odbor UEFA-e. Pa treba li ondje biti jedan Hrvat ili ne? Ako je konsenzus da ne treba, ja se neću prijaviti na UEFA-inom kongresu. Što se tiče ljudi koji nas komentiraju – svi su se umočili u nogomet. Prepustimo ga sportašima i volio bih kad bi nam Ministarstvo sporta bilo uspješno kao HNS.

O navijačima: Nisu svi huligani. Navijači su da navijaju te da bodre svoj klub, oni ne mogu voditi politiku, oni nemaju što raditi u upravama kluba – niti u Hrvatskoj niti u drugim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odgovornosti države: Mi samo želimo da poprave infrastrukturu – kad bi imali više kamera na stadionu, bilo bi lakše održavati red. Mi praktički nemamo WC na nekom stadionu, dajte nam, pomozite nam, lako je odmagati.

O svojoj plaći: Nula kuna, hvala Bogu da sam tako odlučio. Imamo odlične ljude koji puno rade i vole nogomet i Savez odlično funkcionira.

O sastanku s Hajdukom: Otvoreni smo za razgovor i u ponedjeljak ćemo se naći s ministarstvom, s gospodinom Mornarom. Ali govor mržnje, protivnici, rat, krv – ne. Nogomet je ipak viteška borba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Snimku intervjua možete pogledati na: http://www.rtl.hr/vijesti/sport/1432531/suker-odgovara-na-prozivke-kritike-i-optuzbe/

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.