Šuker o nastavku nogometa u Hrvatskoj i Europi, kao i o cijepljenju: ”Moramo paziti na hrvatski nogomet, vidite koliko nam je nedostajao”

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, dao je intervju za Hrvatsku nogometnu televiziju, u polufinalu Kupa Hrvatske između Lokomotive i Slaven Belupa. Šuker je bio zadovoljan činjenicom da se nogomet vratio i u našoj zemlji, ali i načinom na koji se snašao za vrijeme pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a tvrdi kako svi moramo paziti na hrvatski nogomet…

“Vidjeli ste svi da nam je falio. Cijela Hrvatska, zdravstvene organizacije, djelatnici, svi su dali svoj doprinos i to je urodilo plodom. Ono što smo napravili je vrlo jednostavno. Ne želim muvati u meritum zdravstva, ali imamo najbolju komisiju, profesora Dragana Primorca i sve ljude koji su u njoj. Napravili su ono što treba, a to je da budemo sigurni na stadionu, da budemo odgovorni prema sportu i prema zdravlju’‘, rekao je Davor Šuker.

Šuker je govorio i o cijepljenju protiv koronavirusa, a o čemu se posljednjih tjedana vode žestoke polemike…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napravili smo dobar model. Model je trebalo izmisliti. Mogli smo i mi napraviti model da se i ne cijepimo, pa da igramo. Ali pokazali smo veliku odgovornost, cijeli svijet je prepoznao to i nadam se da ćemo kroz godinu dana biti primjer u svijetu i da ćemo napraviti onaj hrvatski produkt, hrvatska inteligencija koja je bitna. I na kraju, svi volimo nogomet i baš zbog njega trebamo sve ovo napraviti kako bi imali i zdravlje i sport”.

Glavni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza se pritom osvrnuo i na nastavak nogometnih natjecanja u Europi.

“Najvažnije je da vratimo ono što je bitno za državu, za ljude koji se bave sportom, da se igra. Nogometaši ne mogu ništa drugo raditi nego igrati  nogomet, nemaju drugu privilegiju. Baš zbog toga sam zadovoljan i možda ćemo biti jedina zemlja u Europi koja će završiti i futsal i ženski nogomet i prvu ligu. Žao mi je što nismo mogli pustiti mladež, ali vjerujte mi da će djeca trenirati, njima je lakše preboljeti ovu stanku. Profesionalni nogomet, ženski i futsal će dati svoj doprinos da budemo poznati po svijetu. Pričat ćemo 17.6. kada ćemo vidjeti gdje će biti Champions liga i što će se još razviti jer se svaka dva tjedna mijenjaju kriteriji. Moramo biti strpljivi i ne provoditi odluke preko noći, već prepustiti struci taj dio”, kazao je legendarni bivši Vatreni i najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sačekajmo Izvršni odbor UEFA-e po pitanju termina natjecanja u euro kupovima, ne volim davati informacije prijevremeno. Svakodnevno pratimo, ispitujemo teren, gledamo. Vidjet ćemo koliko će nacionalnih saveza od njih 55 završiti ligu i kako će krenuti iduća. Najbitnije je da krene Champions liga. Znate da je najbitnije tko je pobjednik jer sport nije samo da se nastupa nego da budemo slavljenici s onima koji dođu do finala. I europska natjecanja i HNL. Sutra ćemo svi biti u Rijeci i vidjeti što su tamo napravili. vjerujem da će ljudi biti zadovoljni jer su željni sporta, ne samo nogometa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.