Site icon narod.hr

Dina Levačić krenula u novi plivački pothvat

Foto: fah

Dina Levačić krenula je u novi plivački pothvat nazvan 104 Dalmatinca. Cilj joj je plivati oko 104 dalmatinska otoka, otočića i hridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmatinka Dina Levačić osvojila je prvi od 104 Dalmatinca, 180 metara dugu hrid na splitskoj plaži Ježinac. U idućih 6 mjeseci preplivat će svaki manji otok, otočić i hrid u 4 dalmatinske županije.

– Ima tu onih od 50 metara hridi do najvećeg otoka Svetog Klementa, odnosno Palmižane, koji je dug sve skupa oko 160 km. Palagruža, Jabuka bit će najveći izazovi, jer su na otvorenom moru i morat će se poklopiti tu svi idealni uvjeti da se ne dovede u opasnost mene ni posadu na brodu, rekla je Levačić.

Projekt je sportsko-edukativno-humanitarnog karaktera. Cilj je promocija ljepota Dalmacije, ekološko osvještavanje te zaštita našeg mora i otoka. I najvažnije – humanitarni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je dio gdje će se kupovati otoke, pod navodnicima. Znači svatko će tzv. kupovanjem otoka davati donaciju. Mi ćemo novac kasnije donirati udrugama koje će se izabrati putem javnog poziva, dakle neprofitnim udrugama koje skrbe o našim otocima, dodaje Levačić.

Iz Splita je krenula. U Splitu će i završiti. Posljednji u nizu, hrid Školjić na splitskom Marjanu preplivat će, kaže, sredinom studenoga, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version