Site icon narod.hr

Dinamo bez europskog proljeća, ‘Modri’ poraženi na Emiratesu

U susretu 5. kola F skupine Lige prvaka nogometaši Dinama su na stadionu Emirates izgubili od Arsenala 0:3 i ostali bez izgleda za ‘europsko proljeće’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Arsenal zabili su Mesut Özil (29) i Alexis Sanchez (33, 69).

Dinamo je tako još jednu godinu ostao bez ‘europskog proljeća’. Posljednji put ‘modri’ su prezimili u Europi u sezoni 1969./1970. u kojoj su Zagrepčani nastupili u Kupu Kupova i dogurali do četvrtfinala u kojem su ispali od Schalkea.

Dinamo je stigao u London uzdrmanih redova nakon posljednjih afera koje su pogodile Maksimir. Podsjetimo kako je izvršni predsjednik Zdravko Mamić trenutačno u pritvoru zbog sumnje u financijske malverzacije i izvlačenja novca iz Dinama putem transfera igrača, dok je veznjak Arijan Ademi suspendiran na četiri godine nakon što je bio pozitivan na dopinškoj kontroli. Crni tjedan zaokružen je uvjerljivim porazom u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskom prvaku nije pomoglo niti što je domaćin bio oslabljen neigranjem čak osmorice igrača (Arteta, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Rosicky, Walcott, Welbeck, Wilshere). Dinamo je bio ravnopravan tek prvih 20 minuta, nakon čega je uslijedio slom.

U drugom susretu iz ove skupine Bayern je pobijedio Olympiacos 4:0 osiguravši plasman u osminu finala i prvo mjesto u skupini. Bavarci su pobjedu osigurali u prvih 20 minuta postigavši tri gola, a u nastavku su zabili još jedan. Strijelci su bili Douglas Costa (8), Robert Lewandowski (16), Thomas Müller (20) i Kingsley Coman (70). Bayern je od 53. minute igrao bez isključenog Holgera Badstubera.

Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, Olympiacos je drugi sa 9 bodova, Arsenal ima šest bodova, a Dinamo je na začelju s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Dinamo će 9. prosinca ugostiti Bayern, dok će u Pireju Olympiacos i Arsenal u međusobnom susretu tražiti drugog putnika u osminu finala. Arsenalu za prolaz treba pobjeda s dva gola razlike ili s jednim razlike, ali uz najmanje tri postignuta gola.

Skupina F:
Arsenal – DINAMO 3:0 (Özil 29, Sanchez 33, 69)
Bayern – Olympiakos 4:0 (Costa (8, Lewandowski 16, Müller 20, Coman 70)

LJESTVICA:
1. Bayern Munchen 5 4 0 1 17-3 12
2. Olympiacos 5 3 0 2 6-10 9
3. Arsenal 5 2 0 3 9-10 6
4. DINAMO 5 1 0 4 3-12 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version