Dinamo daleko od prošlosezonske forme: Kako pobijediti u Mađarskoj?

Foto: fah

U posljednje dvije utakmice, protiv mađarskog Ferencvarosa i Osijeka Dinamo nije pobijedio. I dok je remi u Gradskom vrtu, u derbiju 4. kola Prve hrvatske nogometne lige, nadoknadiv budući kako je prvenstvo tek počelo 1:1 protiv Ferencvarosa daleko je neugodniji rezultat. Dinamo za prolaz u završnicu kvalifikacija za Ligu prvaka mora zabiti najmanje gol u Mađarskoj. Nenad Bjelica je nakon maksimirskog remija bio vrlo samouvjeren i najavio pobjedu u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni, to, naravno, ne bi pretjerano brinulo navijače s obzirom kako je hrvatski prvak kvalitetniji od mađarske momčadi da nije jedne činjenice – Modri su daleko od proljetne forme kada su, između ostaloga, na Maksimiru svladali i jaku portugalsku Benficu i zamalo stigli do četvrtfinala Europske lige.  Sjećate li se sjajnih igara, punog Maksimira i europskog proljeća Modrih?

Drugim riječima, trener Nenad Bjelica ima puno posla, a uzvratna se utakmica s Mađarima bliži. Potrebno je podići formu cijele momčadi, ponajprije napadačkog reda, dakle, Izeta Hajrovića, Brune Petkovića i Marija Gavranovića. Bez njihovih golova, a samo s raspoloženim Danijem Olmom, koji ionako uskoro odlazi, Dinamo neće moći do Lige prvaka. Podsjetimo, protiv Ferencvarosa podbacili su napadači, Petković i Hajrović, koji je u drugom poluvremenu iz stopostotne prilike pogodio prečku. Da je pogodio danas ovih Dinamovih problema možda ne bi bilo.

Nema sumnje da se radi o klasnim igračima, no, ne baš briljantna igra Dinama, iako uvelike ovisi o njima, ima i svoju drugu stranu. Naime, Modri su nenadano prodali Šunjića, jednog od najvećih potencijala hrvatskog nogometa, na redu je Olmo i tko zna tko još. U takvoj atmosferi teško je loviti formu, stvarati momčad.  Sasvim sigurno neizvjesnost utječe na igrače, na trenera, a onda, dakako, i na rezultate.  Sudbina je to svih Dinamovih trenera posljednjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.