Site icon narod.hr

Dinamo i Oršić na vrhu Lige prvaka: Kako je to znao reći pokojni Anđelko Herjavec -”bila je to bleščeća noć’

Foto: fah

Nogometaši Dinama briljantnom su igrom na Maksimiru u prvom kolu grupne faze Lige prvaka deklasirali Atalantu iz Bergama, inače trećeplasiranu momčad Serie A. Naime, Modri su na startu Lige prvaka u skupini C slavili zasluženo sa čak 4:0, a većim dijelom utakmice Modri su izgledali superiorno protiv ekipe koja je u vrhu jedne od najjačih nogometnih liga Europe. Junak velike pobjede Dinama bio je novi hrvatski reprezentativac, Mislav Oršić, koji je zabio tri pogotka, a mogao je i četvrti s obzirom kako je u drugom poluvremenu bio sam ispred gostujućeg golmana, koji je obranio njegov udarac. Predstava za sva vremena na Maksimiru i početak za pamćenje. Može li ovakav, ovako moćan, Dinamo izboriti ne samo treće već i drugi mjesto u skupini te zajedno s Manchester Cityjem, koji je uvjerljivo slavio protiv Šahtara u gostima, i u proljeće nastaviti svoj pohod kroz Ligu prvaka? Nakon ovakve noći jednostavno sve je moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike igre junak utakmice Mislav Oršić bio je već standardno skroman. Naravno, kao i svi navijači Dinama, kao i većina Hrvata koji vole sport, bio je presretan te je priznao kako je ovo najbolja utakmica koju je Dinamo odigrao u posljednje dvije godine. ‘ Ostvarili smo veliku pobjedu, međutim treba ići korak po korak,” kazao je trostruki strijelac Mislav Oršić.

Iako tri gola zabiti u Ligi prvaka, u samo jednoj utakmici, nije mala stvar Oršić je ostao skroman, kako i dolikuje trenutno vodećem strijelcu Lige prvaka.

“Ne znam što bih pametno rekao nakon ovakve utakmice, svi smo sretni zbog rezultata.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Oršić, kao i većina analitičara, smatra da je Bjelica promjenom formacije iznenadio talijansku momčad.

“Dobro smo ušli u utakmicu i odmah smo ih napali. Promijenili smo formaciju, to ih je malo zbunilo. Svi smo znali što trebamo raditi i sve je na kraju dobro prošlo. Pokazali smo da možemo dobro igrati i u Ligi prvaka i sada moramo tako dalje.”

Podsjetimo, Atalanta je prošle sezone u Serie A bila najefikasnija momčad, no, nije uspjela zabiti Dinamu gol na Maksimiru, štoviše, u većem dijelu susreta izgledalo je kako Talijani gol ne mogu dati sve da se igra do Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi igrači Dinama istaknuli su čudesnu atmosferu na Maksimiru. A mladi Nikola Moro, koji je ponovno briljirao i koji je dobio priliku umjesto Amera Gojaka od samog početka, bio je presretan. Uostalom, zašto i ne bi?

Moro tvrdi kako je rezultat pravo čudo:

“Bila je ovo fantastična noć. Rezultat je čudo, a atmosfera na stadionu je bila sjajna. Pripremili smo se dobro i vjerovali smo da možemo,” kazao je mladi Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod čuda, recimo kako je Oršić na vrhu liste strijelaca Lige prvaka, doduše nakon samo jednog odigranog kola, a Dinamo je najuvjerljiviji klub Lige prvaka. Dinamo je Atalantu pobijedio sa 4:0,  dakle, s četiri gola razlike, s istom razlikom slavio je još samo Salzburg protiv Genka, bilo je 6:2 za austrijski klub. Kako je krenulo…

Kako je to pokojni legendarni Anđelko Herjavec znao reći, nakon pobjede Varteksa protiv Dinama (Croatije) 2:0 u Varaždinu 26.02.1999. godine, ”bila je to bleščeća noć!”

SKUPINA A

CLUB BRUGGES – GALATASARAY 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG – REAL MADRID 3-0 (Di Maria 14, 33, Meunier 90+1)

SKUPINA B

OLYMPIACOS – TOTTENHAM 2-2 (Podence 33, Valbuena 64pen//Kane 26pen, Lucas Moura 30)

BAYERN – ZVEZDA 3-0 (Coman 34, Lewandowski 80, Mueller 90+1)

SKUPINA C

DINAMO – ATALANTA 4-0 (Leovac 10, Oršić 31, 42, 68)

ŠAHTAR – MANCHESTER CITY 0-3 (Mahrez 24, Gundogan 38, Jesus 76)

SKUPINA D

ATLETICO – JUVENTUS 2-2 (Savić 70, Herrera 90//Cuadrado 48, Matuidi 65)

BAYER – LOKOMOTIV MOSKVA 1-2 (Howedes 25ag//Krychowiak 16, Barinov 37)

SKUPINA E

NAPOLI – LIVERPOOL 2-0 (Mertens 82pen, Llorente 90+2)

RB SALZBURG – GENK 6-2 (Haeland 2, 34, 45, Hwang 36, Szoboslai 45+3, Junuzović 66//Lucumi 40, Ndogala 52)

SKUPINA F

INTER – SLAVIA PRAG 1-1 (Barella 90+2//Olayinka 64)

BORUSSIA (D) – BARCELONA 0-0 . Promašeni penal: Reus (Bor, 57)

SKUPINA G

LYON – ZENIT 1-1 (Depay 50pen//Azmoun 50)

BENFICA – RB LEIPZIG 1-2 (Seferović 84//Werner 69, 79)

SKUPINA H

CHELSEA – VALENCIA 0-1 (Rodrigo 75)

AJAX – LILLE 3-0 (Promes 18, Alvarez 50, Tagliafico 62)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version