Site icon narod.hr

Dinamo ima veliku priliku: Viktorija u nezgodnoj situaciji uoči uzvrata na Maksimiru?

Foto: fah

Dinamo je u prvoj utakmici, na gostovanju u Plzenu kod Viktorije, osmine finala Europa liga, imao igru i vodstvo u prvom poluvremenu, no, sve je to ispustio u drugom dijelu. U Zagreb na uzvrat za tjedan dana Česi tako stižu, ni krivi ni dužni, s golom prednosti poslije pobjede 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak sretne i spretne pobjede Viktorije, koja bi mogla Dinamo skupo koštati, bio je stoper Ludek Pernica s dva gola, preokretu je ipak ponajviše pridonio trener Pavel Vrba, koji je u pauzi između dva poluvremena, kako je sam priznao, povisio ton, što je očito urodilo plodom. Na kraju je Vrba dobio i pljesak domaćih navijača koje je Dinamo dobrom igrom u prvom dijelu privremeno uspio utišati.

“Napravili smo sjajan preokret iako je protivnik igrao vrlo dobro”, kazao je trener Viktorije te je objasnio gdje su u prvom dijelu bile pogreške:

“U prvom poluvremenu smo bili spori, protivnik je to koristio jako dobro. Nakon pauze, ubrzali smo igru u sredini terena i imali više vremena i prostora.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Plzen je do šesnaestine finala Europske lige stigao poslije ispadanja u skupini Lige prvaka u kojoj su bili Real Madrid, Roma i CSKA Moskva. Dakle, radilo se o jakim protivnicima što samo dokazuje koliko je zapravo Viktorija ozbiljan protivnik, a što je Dinamo nonšalantnom igrom u dugom poluvremenu ”zaboravio” zbog čega je kažnjen.

“Da je ovo rezultat u skupini, bio bi sjajan. Ali u ovoj fazi natjecanja… Vidjet ćemo što ćemo reći idući tjedan.”

Kako smo već pisali uzvratna utakmica na rasporedu je idućeg četvrtka na Maksimiru, Viktorija će biti znatno oslabljena u Zagrebu jer Vrba neće moći računati na dva standardna stopera. Naime, uoči prve utakmice u Plzenu otpao je Hejda, protiv Dinama drugi žuti karton zaradio je kapetan Hubnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Vrba komentira ovu vrlo nezgodnu situaciju za Viktoriju?

“U teškoj smo situaciji, Hejde neće biti tri tjedna. Ali opet, mislim da imamo igrače iz veznog reda koji mogu odigrati na stoperu. Moramo se nositi s tim.”

Dakle, Dinamo ukoliko ozbiljno shvati protivnika i ako usvoji lekciju koju je dobio u Češkoj u drugom poluvremenu ima veliku priliku za još jedan europski pothvat i nastavak europske sportske bajke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version