Site icon narod.hr

Dinamo u lovu na pojačanja: Pregovori s reprezentativcem Malija, koji nogometni kruh zarađuje u Turskoj

Foto: Snimka zaslona

Nakon neuspješne sezone najneuspješniji trener Dinama u posljednjih 12 godina Ivajlo Petev u potrazi je za pojačanjima, da su ona Dinamu neophodna pokazalo je i finale Kupa Hrvatske u Varaždinu. Rijeka je potpuno razotkrila sve slabosti bivšeg hrvatskog prvaka, Kako u Hrvatskoj više nema pojačanja koja bi odmah donijela i neku vrstu prednosti u Dinamu su se odlučili okrenuti – Turskoj. Naime, na meti Dinama je 28-godišnji Samba Sow, defanzivni veznjak turskog prvoligaša Kayserispora. Radi se o reprezentativcu Malija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka čast Maliju, no, daleko je Mali od Hrvatske, pa makar njihovi reprezentativci igrali u Turskoj. Spomenuti nogometaš igrao je u Lensu (2008-2013), Karabüksporu (2013-2015), os 2015. godine član je turskog Kayserispora.

Prema pisanju turskih medija reprezentativcu Malija istječe ugovor ovog ljeta što je Dinamo iskoristio kako bi stupio u pregovore s njim.  Iako to uopće nije potvđeno turski mediji navode kako je Sow proteklih dana već boravio – u Hrvatskoj. Sow je zapravo polivalentan nogometaš koji može pokriti i obranu, odnosno, stopersku poziciju, što je Dinamu, vidjeli smo i u Varaždinu, bolna točka. Prema Transfermarktu vrijednost malijskog reprezentativca koji je zanimljiv Dinamu iznosi milijun eura. Navodno je u pregovorima ipak došlo do zastoja, kako to već biva problem je u novcu, odnosno u godišnjim primanjima igrača, koji ima veliko iskustvo te 91 nastup u turskoj Super Ligi. Samba Sow igrao je i u francuskoj ligi, 41 utakmicu u Prvoj, te još 49 dvoboja u Drugoj francuskoj ligi. Inače, turski mediji puni su hvale na račun možebitnog pojačanja Dinama, koji je vrlo jak i u skok igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version