Site icon narod.hr

Dinamo na startu europske sezone: Kako ostvariti san dug pola stoljeća?

Foto: fah

Dinamo večeras od 21 sat na stadionu u Maksimiru kreće svojim putem u novu sezonu Europske lige. Modri, nažalost, nisu uspjeli izboriti Ligu prvaka, ispali su od švicarskog Young Boysa, no, natjecanje poput Europske lige sasvim je pristojno natjecanje za klub kao što je u ovom trenutku Dinamu, čiji igrači trebaju europskog iskustva s obzirom na odlazak nekoliko iskusnih igrača. Prvi protivnik Dinama u skupini D Europske lige biti će turski nogometni velikan – Fenerbahče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Turci su favoriti i na Maksimiru, puno su jači klub od Young Boysa, turska liga znatno je jača od HNL-a. S obzirom na neka ranija iskustva Modri, kao što je i najavio trener Bjelica, trebaju pobjedu ako žele nakon pola stoljeća dočekati proljeće u Europi. To europsko proljeće koje se na Maksimiru s godinama pretvorilo u mit, san je koji uvijek iznova svake jeseni sanjaju plavi. Prije zime u pravilu dolazi otriježnjenje.  Neće biti lako, no, uz malo sreće plavi mogu, ako ništa drugo, izbjeći poraz protiv ”Fenera”, što bi mladoj momčadi Dinama također jako puno značilo.

”Želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda,” rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica uoči novog europskog početka.

Trener Modrih smatra da je Fenerbahče jedna vrhunska momčad, sjajno vođena i posložena, iako nisu imali blistavi početak nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. Fenerbahče ima igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčad koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist”, poruka je trenera vodeće momčadi hrvatskog prvenstva i aktualnog hrvatskog prvaka.

Tko će među prvih 11, Ademi neće biti spreman, što je veliki hendikep za Dinamo?

”Leovac i Ademi neće igrati, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni,” kazao je Bjelica dodavši: “Odlučio sam tko će igrati utakmicu, međutim imam dva golmana vrhunske kvalitete. Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi tvrde kako je glavni problem Dinama u dosadašnjem dijelu sezone slaba realizacija, Modri stvaraju šanse, međutim, puno i promašuju.

”Svi koji prate Dinamo uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice.”

Umjesto iskusnog Ademija u momčadi hrvatskog prvaka na startu europske sezone trebao bi zaigrati Ivan Šunjić, igrač koji je ove sezone odigrao 12 utakmica. Radi se o mladom igraču, ima 21 godinu i pun je optimizma, barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, teško je vjerovati da će Maksimir biti ispunjen kao što je to bio na utakmici 4. pretkola Lige prvaka Dinamo – Young Boys, no, tome unatoč očekuje se sasvim pristojna posjeta i kao uvijek podrška vjernih BBB-a Modrima s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version