Site icon narod.hr

Dinamo neće tražiti obeštećenje od braće Mamić ako se i dokaže da su oštetili klub!

Predsjednik Dinama Mirko Barišić i glavni direktor kluba Tomislav Svetina izjavili su u utorak da zagrebački klub neće tražiti obeštećenje od braće Mamić i Damira Vrbanovića, protiv kojih je Uskok pokrenuo istragu zbog sumnje da su oštetili Dinamo za najmanje 117,8 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon što smo pregledali sve dokumente koje smo dobili, zaključak Nadzornog i Izvršnog odbora Dinama je da nema elemenata za isticanje bilo kakvog imovinsko-pravnog zahtjeva prema Zdravku i Zoranu Mamiću odnosno Damiru Vrbanoviću”, rekao je Svetina na konferenciji za novinare.

“Nemamo nikakvih razloga tražiti obeštećenje prema osobama protiv kojih se vodi postupak. Kada sam vidio materijale koje smo dobili još sam više uvjeren kako se radi o konstrukciji, te sam dojma da razlozi za pokretanje ovog postupka nemaju veze sa poslovanjem Dinama, koje je uredno i čisto, već sa nečim sasvim drugim”, kazao je Mirko Barišić.

Podsjećamo da se u Aferi Godot navedene osobe terete da su oštetile GNK Dinamo za više od 117 milijuna kuna, a današnja odluka čelnika kluba pojednostavljeno znači da, ukoliko braća Mamić i Damir Vrbanović u kaznenom postupku budu osuđeni za djela koja im se stavljaju na teret, Dinamo neće moći u sklopu tog istog postupka dobiti nadoknadu iznosa za koji je oštećen. Dinamu i dalje ostaje mogućnost da reagira nakon okončanja postupka, ali u tom slučaju se vodi novi proces, piše Nogometplus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim postupkom čelnici kluba iz Maksimirske 128 vjerojatno iz svoje perspektive žele dati do znanja da ne ostavljaju ni najmanju sumnju da braća Mamić i Vrbanović nisu počinili kaznena djela za koja se terete. Što ukoliko tužiteljstvo dokaže da je GNK Dinamo uistinu oštećen i da su kaznena djela počinjena, a zbog ove odluke klub se odriče mogućnosti da u sklopu tog istog postupka dobije obeštećenje? Zar time ne rade štetu klubu? Obzirom da su braća Mamić usprkos ozbiljnim optužbama i dalje uključena u rad kluba postavlja se pitanje jesu li i oni sudjelovali u donošenju ove odluke? Ukoliko jesu ne radi li se onda o sukobu interesa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version