Site icon narod.hr

Dinamo predstavio Mmaeea: Želim naslov i ući u Ligu prvaka

Foto: Snimka zaslona

Tri uzastopne sezone u skupinama Uefinih natjecanja, čvrstina u duelima, naglašena silina i borbenost, iskustvo nastupa u reprezentaciji… To je dio odlika novoga Dinamova braniča koji će u nadolazećoj sezoni osnažiti maksimirski bedem. Marokanski stoper rođen u Belgiji, 27-godišnji Samy Mmaee, potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom, piše GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rođen je 8. rujna 1996. u belgijskom Halleu, stasao kroz mlađe uzraste Genta i Standarda, nastupao za nizozemski Maastricht, po povratku u Belgiju igrao za St.Truiden dok je od veljače 2021. godine bio u mađarskom Ferencvarosu s kojim je u svakoj svojoj sezoni osvojio naslov prvaka, dakle ukupno četiri, na što se naslonio i s pokalom pobjednika Kupa.

Mmaee je s Ferencvarosem u zadnjim trima sezonama igrao u grupnoj fazi Uefinih natjecanja, u prvim dvjema u Europa ligi, a potom u Konferencijskoj. Dvaput uzastopno izborili su i proljetni dio europskog kalendara. Suigrači u budimpeštanskom klubu bili su mu i trojica nekadašnjih Dinamovaca: Roko Baturina, brat aktualne maksimirske desetke Martina, zatim Marijan Čabraja i Amer Gojak.

Mmaee je svojedobno nastupao za belgijsku U-17 i U-19 reprezentaciju, a potom ipak izabrao Maroko. Prvi poziv u marokansku seniorsku reprezentaciju uputio mu je nekadašnji Dinamov trener, proslavljeni Vahid Halilhodžić, u listopadu 2020. godine. Za nacionalnu je momčad u međuvremenu odigrao 10 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mišljenje o novom pojačanju Dinama u zadnjoj liniji dao nam je i sportski direktor Marko Marić.

– Radi se o igraču koji je sigurno ogromno pojačanje za nas, mislim da ga možemo usporedit sa Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan. Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci. Uostalom, Vaha Halihodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice ZebićaJakirovića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari.

O svojim očekivanjima i ambicijama po potpisivanju ugovora je progovorio i Samy Mmaee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je što sam postao novi član Dinama. U Ferencvarašu sam igrao i s nekim bivšim igračima Dinama – Rokom Baturinom, Marijanom Čabrajom i Amerom Gojakom pa mi je baš Gojak napričao puno lijepih stvari o klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene osobno u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni – osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi. Hvala Upravi kluba na povjerenju, obećajem da ću dati sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo skupa ostvariti brojne uspjehe kojih ćemo se rado prisjećati, kazao nam je Samy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version