Site icon narod.hr

Dinamo protiv Gorice: Modri s pogledom na Šerif, Rendulić želi bodove

Foto: fah

Večeras od 20 sati igra se prva utakmica 5. kola HNL-a. Dinamo na Maksimiru dočekuje Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su Goričani na petom mjestu, što je otprilike ono što se od njih i očekuje ove sezone, iznenađuje da je Dinamo koji suvereno grabi u Ligi prvaka te je dohvatio i playoff najelitnijeg nogometnog natjecanja, u HNL-u tek sedmi.

Doduše, treba priznati da modri imaju utakmicu manje u odnosu na konkurente, pa i u odnosu na večerašnjeg suparnika.

– Domaće prvenstvo naše je najvažnije natjecanje, iz njega proizlazi sve ostalo, svi dosezi u Europi. Upravo su uspjesi u HT Prvoj ligi jamstvo izlaska na europsku scenu. Slijedi nam Gorica koja je iznimno težak suparnik. Osim toga, znamo da svaka europska utakmica dovodi do emocionalnog i fizičkog pražnjenja i zahtjevna je zadaća fokus ponovno preusmjeriti na domaće prvenstvo. Čeka nas teška, izazovna utakmica u kojoj nam je pobjeda imperativ. Tako ćemo se postaviti, tako ćemo i nastupiti, a vjerujem da će tako i završiti. Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i da nemamo pravo na grešku. Ali, ova momčad iznimno dobro reagira na pritisak, na imperativ i vjerujem da imamo znanja, moći i svijesti pristupiti jako ozbiljno, ne samo u toj nego u svakoj utakmici i pružiti svoj maksimum, istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar u najavi večerašnjeg ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za sve postoji prvi put. To da Gorica nije dobila Dinamo u 13 utakmica ne znači ništa, time se bave statističari i njima je to uvijek zanimljiv podatak. Sutra je novi dan, nova utakmica i novi izazov i ja vjerujem da ćemo mi na njega odgovoriti najbolje što možemo i zabilježiti pobjedu, rekao je najavljujući utakmicu trener Gorice Krunoslav Rendulić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version