Site icon narod.hr

Dinamo remizirao s Osijekom, Soudani spasio bod u Gradskom vrtu!

Jasenovac, 28.04.2015 - Odigrana je utakmica 31. kola Prve HNL izmeðu Dinama i Osijeka. foto Hina/ Tomislav Pavlek/tp

U utakmici 2. kola HNL-a, Osijek je u svom Gradskom vrtu dočekao Dinamo i hrvatskom prvaku uzeo dva boda (1:1) i još jednom prokazao sve slabosti modrog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Zoran Mamić vratio se na klupu Dinama i unio značajne promjene u momčad koja se trebala iskupiti za remi protiv Fole Esch u 2. pretkolu Lige prvaka, ali dogodilo se upravo suprotno – bezidejnost i bezvoljnost.

Dinamo je od početka utakmice preuzeo inicijativu dok su se domaćini postavili u obrambeni blok te su čekali priliku iz brzih protunapada. Iz jedne takve situacije Osijek je došao do vodstva u 11. minuti kada je po desnoj strani probio Šorša i dodao do Radotića koji s vrha šesnaesterca puca, a lopta prolazi ispod Eduarda koji je loše reagirao.

Samo tri minute kasnije Pjaca je opasno zaprijetio iz blizine i pogodio vratnicu, a već u idućem napadu vratnica zaustavlja i Soudanijev udarac. Dinamo je nastavio s pritiskom i došao do izjednačenja u 15. minuti. Henriquez je u odličnoj situaciji mogao i sam završiti akciju, ali se odlučio asistirati Soudaniju koji iz blizine pogađa za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspoloženi Soudani odlučio se na udarac iz daljine, međutim ovoga puta Mikulić brani. Do kraja prvoga poluvremena igra se primirila te se uglavnom odvijala na sredini terena bez većih opasnosti za vratare, prenosi Hrsport.net.

Odmah na početku druge dionice Mamić je odlučio u svlačionici ostaviti Roga dok je u igru ušao Fernandes. Upravo se Čileanac našao u odličnoj prilici u 58. minuti međutim s desetak metara nije bio dovoljno precizan. Dinamo je nastavio s dominacijom, ali isto kao i protiv Hajduka i Fole aktualni prvaci su djelovali poprilično bezidejno i nisu pronalazili put do domaćeg vratara, stoji u izvještaju portala Hrsport.net.

U 78. minuti gosti su lijepo kombinirali nakon slobodnog udarca pa se Pjaca našao u izglednoj poziciji, ali Mikulić odbija loptu u korner. U posljednjim trenucima susreta Aganspahić je mogao dovesti Osijek u vodstvo, ali je Eduardo ovoga puta spasio svoju momčad, a već u idućem napadu Henriquez glavom pogađa vratnicu. Osijek je zasluženo osvojio bod, a Dinamu ostaju brige uoči uzvrata protiv Fole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version