Dinamo u 18.45 otvara Ligu prvaka protiv Chelseaja

Foto: fah

Dinamo danas od 18.45 otvara svoj ovosezonski nastup u Ligi prvaka maksimirskim dvobojem s Chelseajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prvi Dinamov nastup u elitnom europskom klupskom natjecanju nakon dvije sezone pauze.

– Čeka nas utakmica koju smo silno željeli, ovo je nagrada za državno prvenstvo. Ulaz u Ligu prvaka doživljavam kao satisfakciju, siguran sam da ćemo profitirati, igrači će napredovati, a momčad rasti. Mi nismo ni u jednoj utakmici favorit, ali tražit ćemo svoju šansu. Uz sjajne navijače i prekrasnu atmosferu tražit ćemo svoju priliku. Ovo je drugačija utakmica nego do sada, ona nije eliminacijska, kazao je na konferenciji za novinare trener hrvatskog prvaka Ante Čačić.

U Maksimir se kao igrač gostiju nakon dugo vremena vraća Mateo Kovačić, koji je dres “Modrih” nosio od 2010. do 2013. godine, zatim je igrao za milanski Inter, pa Real Madrid, a od 2018. u redovima je londonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo mi je lijepo čim smo sletjeli u Zagreb. Sretan sam, radujem se utakmici i atmosferi, kazao je Kovačić na konferenciji na stadionu Maksimir.

– Ja sam dinamovac, ali sada sam na drugoj strani i dat ću sve o sebe, dodao je veznjak “Bluesea”. Otkrio je kako će na tribinama stadiona biti njegova obitelj te brojni prijatelji.

Dvoboj će suditi iskusni rumunjski sudac Istvan Kovacs (37).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je već sudio Modrima, u veljači 2019. vodio je uzvratni susret 16-ine finala Europske lige u kojem je Dinamo na Maksimiru pobijedio Viktoriju Plzen s 3-0 i plasirao se u osminu finala.

Dinamu će to biti ukupno osmi nastup u Ligi prvaka, do sada je u elitnom društvu odigrao 42 utakmice, ostvarivši pet pobjeda, sedam remija i 30 poraza uz razliku pogodaka od 32-95. Nikad u tom natjecanju nije izborio eliminacijsku fazu.

Uoči dvoboja, za koji su u samo tri sata nakon što su ulaznice puštene u prodaju, sve i rasprodane Dinamo je objavio upute za navijače. Naglašeno je da su ulaznice personalizirane i da nisu prenosive na druge osobe, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.