Site icon narod.hr

Dinamo uoči velikog derbija protiv Osijeka: Povratak Marina Leovca i pripreme za europsku jesen

Zagreb, 10.12.2020 - Utakmica 6. kola K skupine Europa lige izmedu GNK Dinama i CSKA Moskve na stadionu u Maksimiru. Na slici Marin Leovac napustio je teren razbijene glave. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Nakon ispadanja od Sheriffa u play offu Lige prvaka pred Dinamom je u ovom trenutku najveći mogući izazov kad je u pitanju domaća nogometna scena. Naime, Modri će u nedjelju od 18:55 igrati veliki derbi Prve hrvatske nogometne lige protiv Osijeka, koji je u prošlom kolu iznenađujuće posrnuo na gostovanju kod Istre. Bez obzira na činjenicu da oba kluba nisu u idealnoj formi, a Dinamo se pritom bori s brojnim problemima kad su u pitanju ozljede, ipak nas u Gradskom vrtu, u sklopu 7. kola HNL-a, očekuje sudar dvije trenutačno najjače hrvatske momčadi. Igrat će dva kluba koja su po mnogima i najveći favoriti za naslov prvaka Hrvatske, dakako, Dinamo ostaje favorit broj jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli smo kako se Dinamo bori s brojnim problemima koji su uzrokovani ozljedama? Naime, Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Marko Tolić, su ozlijeđeni, dok se Štefulj i Šutalo tek polako vraćaju. Očekuje se da bi protiv Osijeka mogao zaigrati Kevin Theophile-Catherine, koji je protiv Sheriffa na Maksimiru osjetio bol u loži.

Da za Dinamo nije sve tako tamno pokazao je i ždrijeb grupne faze Europske lige, Modri su ”upali” u skupinu H te su dobili protivnike s kojima u najmanju ruku mogu igrati ravnopravno. Naime, uz Dinamo u grupi H igrat će West Ham, Rapid te belgijski Genk. Dinamo bi trebao prezimiti u Europi, međutim, tek će se vidjeti koliko vrijedi ovaj Dinamo bez Lovre Majera. Prvu europsku utakmicu ove jeseni Modri će na Maksimiru igrati protiv West Hama.

Nakon Osijeka na redu je stanka zbog reprezentativnih akcija, kako Modri imaju dosta reprezentativaca tako za njih i neće biti previše odmora. Čak 14 Dinamovaca bit će u svojim reprezentacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest iz Maksimira stigla je jučer, prvoj momčadi Dinama ponovno je priključen Marin Leovac… Igrač koji je dulje vrijeme bio na ledu, a koji je svojedobno bio standardan igrač zagrebačkih Modrih. Iskusni lijevi bočni navodno je iz prve momčadi prebačen u drugu zato što nije htio potpisati novi ugovor, srećom, očito je postignut neki dogovor i Krznar će moći računati na igrača koji će mu itekako biti značajno pojačanje u trenutku dok se njegova momčad traži i dok hvata pravi zalet u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version