Site icon narod.hr

Dinamo zasluženo slavio u derbiju protiv Hajduka u Splitu

U derbi utakmici 27. kola Prve hrvatske nogometne lige Dinamo je u Splitu pobijedio Hajduk sa 2-0. Pred više od 20 tisuća gledatelja nogometaši Dinama apsolutno su nadigrali indisponiranog domaćina i pogocima Duje Čopa iz jedanaesterca u 24. minuti, te Alena Halilovića u sudačkoj nadoknadi došli do vrijedne pobjede. Dinamo u ovome trenutku kao vodeći ispred drugoplasiranog Hajduka ima čak 13 bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah s početka utakmice dalo se vidjeti kako je Dinamo bolje krenuo u utakmicu, visoko je postavio svoje redove, čak i presingom onemogućavao razvoj Hajdukove igre. Nogometaši Igora Tudora protiv angažiranih zagrebačkih nogometaša nisu se snalazili, često su griješili u iznošenju lopte iz obrambenog dijela igre.

Na takav način dogodila se i situacija iz koje je dosuđen jedanaesterac za Dinamo. Zadnji red Hajduka izgubio je loptu, spašavala su se vrata, a jedan udarac Brozovića zaustavo je tamnoputi Kouassi, malo licem, malo rukom. Siguran realizator bio je nekdašnji Hajdukov nogometaš, danas najbolji Dinamov strijelac Duje Čop.

Hajduk se i nakon primljenog pogotka nije snalazio, i dalje je Dinamo bio bolji suparnik. I u nastavku unatoč povećanog angažmana domaćih nogometaša Dinamo je izgledao bolje, opasnije, žustrije. Zapravo, Hajduk je uistinu izgledao inferiornije od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se utakmica više bližila završetku to su stihijski napadi Splićana bili učestaliji. U zadnjoj minuti sudačke nadoknade Hajduk se domogao kornera, u napad su pohitali svi, čak i vratar Stipica. No, Hajduk je korner izveo traljavo, uslijedio je Dinamov protunapad i mladi Alen Halilović koji je trenutak ranije ušao u igru sam se praktički ušetao s loptom u Hajdukova vrata, za konačnih 2-0 za Dinamo.

Ostale utakmice, subota:
Istra-Zadar 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version