Divljanje u Americi: Zvijezda NFL-a zbog poruke da se nikada neće složiti s nekim tko ne poštuje zastavu ili himnu SAD-a izložena brojnim uvredama

Foto: Twitter

U Sjedinjenim Američkim Državama i dalje traju nasilni prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda, koji je, prema obdukciji, umro od zastoja srca. Prosvjednici traže pravdu za Floyda. No, o kakvoj se pravdi radi kad je policajac koji je gušio Floyda u zatvoru, osumnjičen za ubojstvo? Kakvu više pravdu mogu dobiti? Da se javno objesi, kao na Divljem Zapadu, policajca na trgu nekog od američkih gradova i da to smaknuće prepuste nekom od ljevičarskih huligana koji divljaju Amerikom posljednjih dana? Ne traže oni pravdu, što je sve bjelodanije, već su prosvjedi, koji su se pretvorili u nasilno divljanje, palež, pljačku i otimačinu, motivirani borbom protiv aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa. U prosvjede su uključeni i radikalni, pa i kako vidimo nasilni, ljevičarski pokreti Black Livers Matter, Antifa te mnogi drugi. Trump je poslao poruku da će Antife proglasiti terorističkom organizacijom, ako se to dogodi bit će zanimljivo vidjeti hoće li hrvatski mediji podržavati teroriste?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontekstu svega što se događa u SAD-u oglasio se i Drew Brees, zvijezda NFL-a, koji je poslao javnu poruku kako se nikada neće složiti s nekim tko ne poštuje zastavu ili himnu SAD-a. Njegova je poruka izazvala val reakcija, iako je samo izrazio svoj stav uslijedile su i uvrede.  U demokratskoj Americi ako suprotno mislite od divljaštva koje je izašlo na ulice nemate očito pravo na svoj stav.

Drew Brees (41), quarterback New Orleans Saintsa, iza sebe ima osvojeni Super Bowl te drži i rekorde  po bačenim yardima i broju touchdown dodavanja. Dakle, definitivno se radi o jednom od ponajboljih QB-a u povijesti ovog sporta.

”Nikada se neću složiti s nekime tko ne poštuje zastavu SAD-a, našu zemlju ili himnu”, poručio je u videu Brees te je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kada slušam himnu zamislim dva djeda koji su se borili za ovu zastavu tijekom Drugog svjetskog rata. Obojica su riskirali svoje živote kako bi zaštitili ovu zemlju, a našu zemlju i cijeli svijet učinili boljim mjestom. I zbog toga, svaki put kad stavim ruku na srce, gledam američku zastavu i slušam himnu, sjetim se njih. I to me dovodi do suza, znam što su oni sve proživjeli”.

I sad pazite što o svemu pišu američki mediji, pa i neki hrvatski, poput portala 24 sata, naime, oni tvrde da je Brees šokirao američku javnost. Kako? Zar tako što ima svoj stvav i zar tako jer poštuje himnu svoje zemlje?

”Woow, čovječe! Ti stvarno ne razumiješ zašto je Kap (Colin Kaepernick) kleknuo na koljeno? Čovječe, to nema baš nikakve veze s nepoštivanjem zastave ili američkih vojnika koji čuvaju našu zemlju. Moj punac je također jedan od onih koji se borio za ovu zemlju. I on nikada nije to klečanje Kaepernicka smatrao uvredljivim, oboje znamo što je ispravno, a što neispravno. Bog te blagoslovio”,  poručio je LeBron James na Twitteru, prenosi portal 24 sata, koji potpuno ignorira divljanje ljevičarske horde u SAD-u, horde koja je u svom divljanju spalila čak i crkvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Le Brona na društvenim mrežama se Breesa napali  njegovi suigrači Michael Thomas, Emmanuel Sanders i Malcolm Jenkins, te brojne druge zvijezde NFL-a i NBA-a, neke od njih nisu željele ni čuti za smanjenje plaća zbog pandemije koronavirusa.  Jesu li takvim stavom pomogli onima koji su najugroženiji pandemijom?

”I tako je Brees u samo nekoliko dana od ljubimca cijele nacije, postao omražen lik u SAD-u”, piše portal 24 sata, zaboravivši napisati kako je Brees postao omražen u jednom dijelu SAD-a.  Onaj većinski, koji posljednjih dana trpi pljačku, palež, otimačinu, divljanje, na njegovoj je strani, što ne znači da je istovremeno na strani rasista, jer je rasizam, nažalost, problem s kojim se SAD bori, uz dosta muke, praktički od samog svog osnutka prije dvjestotinjak godina.

Predsjednik Donald Trump nije ”izumio” rasizam u SAD-u. Primjerice, rasizam je bio izražen, i to u jakoj mjeri, za vrijeme Drugog svjetskog rata u američkoj vojsci dok je predsjednik te države bio demokrat Franklin Delano Roosevelt. I tako kako prije toga tako i do današnjih dana, nažalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.