Site icon narod.hr

Dobar dan hrvatskih šahista: Pobjeda i dva remija

Nakon startnog poraza i tri uzastopne pobjede naš najveći adut na Pojedinačnom šahovskom Europskom prvenstvu Ivan Šarić u 5. kolu je zabilježio prvi remi. Poslije sigurne igre kao crni je remizirao s ukrajinskim velemajstorom Vladimirom Oniščukom, pa se s 3,5 boda i dalje nalazi blizu vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pola boda osvojili su i Mladen Palac i Davorin Kuljašević, koji su također vodili crne figure. Palac je remizirao s Armencem Davidom Gevorgianom, a Kuljašević i nepoznatim Rusom Romanom Kozlitinom.

Na vrhu je došlo do smjene jer je Rus Aleksander Rjazancev nanio prvi poraz svom sunarodnjaku Jevgeniju Najeru. Uz bok Rjazancevu stao je i Rus Aleksander Motiljev zahvaljujući pobjedi nad sunarodnjakom Vladislavom Artemijevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version