Dobra prilika našim sportašima: U Rio de Janeiro preko Europskih igara!

U deset sportova na Europskim igrama u Bakuu (stolni tenis, streljaštvo, triatlon, biciklizam, taekwondo, odbojka, odbojka na pijesku, boks, streličarstvo, judo) otvara se mogućnost kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktne vize za OI vadit će se u stolnom tenisu, streljaštvu i triatlonu. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji u stolnom tenisu, baš kao i pobjednici u muškom i ženskom triatlonu, te pobjednici u 15 olimpijskih disciplina u streljaštvu imat će priliku osigurati kvotu za Brazil.

U taekwondou, judu, biciklizmu, odbojci, odbojci na pijesku, te streličarstvu osim za medalje, sportaši će se boriti i za bodove na svjetskim ljestvicama.

Tako primjerice, zlato u taekwondou donosi 40 bodova, dok je na nedavnom SP-u u Čeljabinsku zlato donosilo 120 bodova. O šest direktnih olimpijskih plasmana na OI odlučit će liste od 31. 12. ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato u judu donosi 400 bodova, u odbojici 50 bodova, u odbojici na pijesku 160 bodova, a u biciklizmu od 10 do 50 bodova zavisno od discipline.

Boksači ne love direktan plasman, niti bodove, no prva tri mjesta u svakoj kategoriji u Bakuu osiguravaju plasman na svjetsko prvenstvo gdje će se loviti vize za Rio de Janeiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.