Doček Vatrenih: Plenković bi režirao što će se pjevati na Trgu

Foto: fah, montaža narod.hr

Nakon što već dva dana stižu vijesti da su naši pobjednici, hrvatska nogometna reprezentacija, tražili da im na dočeku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevaju Prljavo kazalište, Marko Perković Thompson i Mladen Grdović (te se može čuti kako Plenkovićev tim pokušava spriječiti nastup Thompsona, iako su njegove pjesme pjevali i igrači i navijači), danas je u centru pažnje izjava kojom se izjednačavaju političari i pjevači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Ore se ‘Čavoglave’ Marka Perkovića Thompsona: Luda atmosfera u svlačionici Vatrenih nakon pobjede protiv Rusije…

Jutarnji list danas je objavio, dajući mu veliki prostor, izjavu režisera dočeka Krešimira Dolenčića, kojeg su angažirali političari, kako na dočeku ne bi smjeli govoriti političari, a ni pjevati pjevači.

“Ono što je nama svima bitno da ta slika bude pozitivna, da se na malim ekranima vidi kako smo napokon ujedinjeni. Da dišemo kao jedan. I zato glazbenici, političari u ovome nemaju što raditi. Bitni su samo naši nogometni heroji”, rekao je Dolenčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Sjajna atmosfera među hrvatskim navijačima u Moskvi: Pjeva se Thompsonova ‘Lijepa li si’

Zabrinjava mogućnost da režiser, koji je plaćen da radi tehničke stvari, stavlja u istu razinu političare i ljude, glazbenike, koje Vatreni žele vidjeti.

Vatreni su sve pobjede slavili uz pjesme navedenih izvođača, a iste pjesme pjevale su se na trgovima diljem Hrvatske, pa čak i u Rusiji na ulicama gradova u kojima se igralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni tražili Prljavce, Thompsona i Grdovića na dočeku u Zagrebu

Određivanje što će ljudi pjevati je karakteristika režima koji je trebao odavno prestati ostavljati svoje tragove u Hrvatskoj. Najbolji primjer toga bio je Vice Vukov. Glazbeni nastupi bili su mu onemogućeni sve do 1989. godine. Njegove domoljubne pjesme bile su svjetlo Hrvata u mraku Jugoslavije i komunizma, a jedna je ostala posebno zapamćena i izvodi se do današnjeg dana: „To je tvoja zemlja“.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.