Dodjele Nagrade Dražen Petrović i proslava Hrvatskog olimpijskog dana 10. rujna

Foto: Snimka zaslona

-Obljetnica utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (10. rujna 1991.) tradicionalno se obilježava sportskim priredbama diljem Lijepe naše pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine domaćin središnje proslave je Šibenik, a HOD će se na razne načine obilježiti i Zagreb, Rijeka, Osijek, Vinkovci, Karlovac, Slavonski Brod, Županja, Petrinja, Orahovica…, a zasigurno će se i ostale županijske sportske zajednice i sportske udruge pojedinih gradova odazvati proslavi HOO-ove obljetnice.

Osim promocije olimpizma, cilj manifestacije je masovnije uključivanje djece i odraslih u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti zdravog načina života. Programi HOD-a svake godine obuhvaćaju sportsko-rekreativne aktivnosti svekolike populacije – od vrtićke dobi do veteranskih kategorija.

U sklopu obilježavanja HOD-a, Hrvatski olimpijski odbor dodijelit će Nagradu Dražen Petrović najuspješnijim mladim sportašicama i sportašima (do 20 godina) te najperspektivnijima (u dobi do 16 godina). Tradicionalna svečanost održat će se 10. rujna 2018. godine u Muzeju Dražena Petrovića na istoimenom trgu u Zagrebu, s početkom u 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.