Site icon narod.hr

Dok se jedni bore protiv pandemije drugi se razbacuju milijunima: Haland dolazi u Real, srpski promašaj odlazi?

Foto: fah

Pandemija koronavirusa, koja paralizirala gotovo cijelu Europu i zbog koje su odgođena brojna sportska natjecanja nije ipak uspjela spriječiti nagađanja o milijunskim transferima nogometaša koji očito žive u nekom svom svijetu, u  ovom trenutku nedokučivom za ”običnog čovjeka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, španjolska Marca, koju neki smatraju i biltenom Real Madrida, najavljuje nova pojačanja kraljevskog kluba, ali i odlaske sa Santiago Bernabeua. Real će na ljeto pokušati dovesti ponajboljeg igrača privremeno prekinute Lige prvaka – Erling Braut Hålanda. Njegova Borussia ispala je u osmini finala od PSG-a.

“Realu je na ljeto prva meta golgeter, klasična i efikasna devetka, i već radi na njegovom dovođenju. Haland je prvi izbor i favorit za dolazak”, navodi Marca te piše što to zapravo znači za napadače koji trenutno igraju u Realu.

“Jović će otići na posudbu kako bi vratio potpuno izgubljeno samopouzdanje, a Mariano je definitivno otpisan i bit će prodan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije dva mjeseca je iz Salzburga 19-godišnji Erling Braut Håland prešao u Borussiju Dortmund, no, izgleda da se u Dortmundu neće dugo zadržati.  Radi se o igraču koji je zabio 40 golova u 33 utakmice, na ljeto bi mogao napustiti Dortmund te bi mogao završiti u jednom od najvećih klubova svijeta. Njegov otac, koji je ujedno i njegov zastupnik, Alf-Inge, dao je naslutiti koji bi to klub mogao biti. Dakako, misli se na Real.

“Jako sam sretan Erlingovim nastupima za Borussiju, ali meni je najvažnije da on nastavi rasti i razvijati se.”

Real treba pojačanje u napadu, dolazak srpskog nogometaša, Luke Jovića, iz Eintrachta, iako plaćen 60 milijuna eura, se pokazao kao veliki Realov promašaj. Kraljevski klub nada se da bi mogao imati koristi od klauzule u Halandovu ugovoru s Borussijom. Naime, u siječnju 2021. Haland može napustiti Dortmund za 75 milijuna eura, njegov otac je to u ne tako davnom razgovoru za madridski AS kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Povezuje nas se s više od 100 klubova, ali činjenica je da je španjolska odlična liga za mog sina. Osim toga, moj sin obožava igrati s Martinom Odegaardom (norveški reprezentativac s kojim dvije godine mlađi Haland igra u reprezentaciji), koji je sjajan nogometaš i s kojim se savršeno razumije.”

Drugim, riječima otac 19-godišnjeg norveškog nogometaša poslao je jasnu poruku.  Na Realu je da tu poruku shvati na pravi način i da bude izdašan. Dok se jedni bore s pandemijom koronoavirusa, drugi se razbacuju milijunima eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version