Đoković ponovno spominje hrvatskog znanstvenika kojeg Srbi svojataju – Nikolu Teslu

Foto: fah

Novak Đoković je pobjedom protiv Nicka Kyrgiosa u četiri seta osvojio Wimbledon sedmi put u karijeri i četvrti put uzastopno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znaju što mi se dogodilo na početku godine i nisam znao da će mi toliko vremena biti potrebno da se vratim u balans, pogotovo emotivno. Dosta me to iscrpilo i pratilo me sljedeća četiri mjeseca. Ja vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, znao sam da ću doći u priliku da se borim za trofeje”, započeo je Đoković pa nastavio:

“Wimbledon dolazi u trenucima kada je meni u životu bitno da se vratim sa samopouzdanjem, psihički. Zaista sam zahvalan na ovom trenutku. Ovo je najljepši poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle.”

Inače, Đoković je Teslu više puta kroz karijeru citirao i nazivao “vodičem kroz život”. Na kraju presice Đoković je poručio: “Volim vas Srbijo, volim vas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jednako kao i srpski mediji te srpska službena politika tako i Đoković već od prije Nikolu Teslu svojata, smatraju ga “najvećim srpskim naučnikom iz Smiljana”. Đoković će sudjelovati u snimanju “filma o velikom srpskom naučniku iz Smiljana”, jedini zadatak je tog filma zapravo “oteti” Hrvatskoj znanstvenika koji ima poštovanje čitavog svijeta.

Hrvatski znanstvenik rođen u Hrvatskoj

Podsjetimo, veliki se znanstvenik, rodio u Hrvatskoj, u malom ličkom mjestu Smiljan, kraj Gospića. Naravno, o političkom opredijeljenju Nikole Tesle nezahvalno je govoriti s obzirom kakva je država tada bila i kakvu su poziciju Hrvati imali u takvoj monarhističkoj tvorevini, no, tridesetih godina prošlog stoljeća tadašnjem vođi hrvatskog naroda i čelniku HSS-a  dr. Vladku Mačeku Tesla je poslao  brzojav sa zahvalom u kojem je, između ostaloga, pisalo “jednako se ponosim svojim srpskim rodom, kao i hrvatskom domovinom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.