Site icon narod.hr

Đoković se oglasio o kontroverznom teniskom poenu

đoković

Foto: fah

Sve se više govori o VAR-u u tenisu nakon pobjede Jacka Drapera protiv Felixa Auger-Aliassimea u osmini finala turnira iz Masters 1000 serije u Cincinnatiju. O svemu se oglasio i Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Auger-Aliassime je pri rezultatu 4:5 u odlučujućem setu na Draperov servis odigrao sjajan return, a Draperu se zatim loptica od reketa odbila u njegovo polje te preko mreže u suparničko polje. Sudac Greg Allensworth očito nije vidio da je loptica odskočila od Draperovog polja, pa je presudio da se radi o čistom poenu. To je dovelo do toga da je Draper eliminirao Auger-Aliassimea.

Auger-Aliassime je govorio sucu: “Ovo će sada biti posvuda po društvenim mrežama. Jeste li sigurni da ostajete pri svojoj odluci? Ispast ćete smiješni. Bit će vam jasno kad pogledate ponovljenu snimku.”

Draper je rekao: “Nisam vidio, nisam vidio, gledao sam tebe. Ako sudac tako odluči, ponovit ću gem, ali nisam vidio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema veze što nisi vidio. Igraš tenis dovoljno dugo da znaš kako si udario lopticu”, rekao mu je Auger-Aliassime.

Video se može pogledati ovdje. 

Đoković: Sramota je

“Sramota je što nemamo nikakvu video-snimku ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smješnije je to što nemamo pravilo prema kojem glavni suci mogu promijeniti odluku nakon što pogledaju snimku izvan terena. Svi koji gledaju TV mogu u ponovljenoj snimci vidjeti što se dogodilo, samo igrači na terenu ostaju u “mraku” i ne znaju šta se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo “oko sokolovo” za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. veku. Molim vas, poštovani Tourovi, pobrinite se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove”, kaže Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version