Dončić odveo Sloveniju na prve Olimpijske igre

epa09322548 Luka Doncic of Slovenia in action during the FIBA Olympic Qualifying Tournament Men's Basketball final match beween Lithuania and Slovenia in Kaunas, Lithuania, 04 July 2021. EPA/Toms Kalnins

Košarkaši Slovenije pobijedili su u finalu kvalifikacijskog turnira u Kaunasu Litvu 96:85 (28:24, 24:28, 28:17, 16:16) i prvi put u povijesti izborili plasman na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrlo efikasnoj utakmici odlučujućom se pokazala treća četvrtina u kojoj su Slovenci na vrućem terenu u Kaunasu napravili ključnu prednost. U trećoj četvrtini Slovenci su postigli čak šest trica, od toga tri Vlatko Čančar, za bijeg na 80-69, početkom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 16 razlike (85-69) i susret je bio odlučen.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Luka Dončić koji je zabilježio triple-double s 31 košem (13/23 šut iz igre), 13 asistencija i 11 skokova. Igrač Dallasa imao je i podršku u raspoloženim suigračima, Vlatko Čančar zabio je 18 koševa, a Jaka Blažić 16.

Kod Litve Arnas Butkevicius, Mantas Kalnietis i Jonas Valanciunas zabili su po 14 koševa. Domantas Sabonis imao je osam koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litva nikad nije propustila nastup na Olimpijskim igrama, od 1992. godine svaki put bila je sudionik, dok će Sloveniji ovo biti prvi nastup na OI. Slovenija će na skorašnjim Igrama u tokiju (23. srpnja – 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španjolskom, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.