Donna Vekić: U trenucima kad sam imala prednost jednostavno nisam mogla završiti setove

Foto: fah

Put Donne Vekić na ovogodišnjem Roland Garrosu okončan je na samom početku, “kriva” za to je 32. nositeljica, Kineskinja Shuai Zhang (34. na WTA listi), koja je Osječanku svladala SA 7-5, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je imala svoju priliku, u prvom setu propustila je prednost od 5-2, a u drugom je imala 4-2 i dvije lopte za vodstvo od 5-2, no – nije išlo.

“U trenucima kad sam imala tu prednost, Zhang je u oba seta počela igrati jako dobro, boriti se za svaku loptu, jednostavno nisam mogla završiti setove”, rekla je Vekić i nastavila:

“Sve u svemu, nisam jako razočarana, mislim da sam, unatoč porazu, odigrala solidan meč i da je nekoliko ključnih lopti otišlo na njenu stranu. Uostalom, ona ima i bolji renking, ipak je nositeljica u Parizu i nije da sam očekivala sigurnu pobjedu. U zadnje vrijeme igram iznad svojih očekivanja, rezultati su sve bolji, Prošla sam kvalifikacije Madrida i Rima, s tim da sam na ovom drugom turniru imala i manje probleme s ozljedom. Sve su to dobri znakovi za mjesece koje dolaze, jer poznato je da zemlja nije moja najdraža podloga. Nadam se da ću to pokazati i na travi, na kojoj očekujem puno jer je poznato da na njoj najradije igram. Što se tiče renkinga do kraja godine, nije nerealno očekivati da će plasman na WTA listi biti sve bolji, možda i ispod 50. pozicije”, nada se Osječanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.