Drama u Budimpešti: Rukometašice mađarskog Gyora pobjedom protiv Vardara obranile naslov europskih prvakinja

Foto: fah

Rukometašice Gyori Audi ETO KC obranile su naslov europskih prvakinja nakon što su finalu u Budimpešti nakon produžetka pobijedile skopski Vardar 27-26 (20-20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bila je to repriza lanjskog finala kada su mađarske rukometašice također slavile nakon produžetka.

I ovoga puta gledali smo izjednačenu borbu, a Vardar je u posljednjim trenucima produžetka imao kontru za izjednačenje, ali je Eva Kiss obranila udarac s crte hrvatske rukometašice Andreje Čanađije.

Gyori je bolje ušao u utakmicu, nakon šest minuta je vodio 4-1, a nakon polovice prvog dijela 7-4. Vardar je u 25. minuti izjednačio na 7-7, u idućoj minuti i stigao do prvog vodstva (8-7), no prvo poluvrijeme je završilo bez pobjednika (9-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar je početnim minutama nastavka stigao do dva gola prednosti (11-9, 13-11). Međutim, nakon što su Mađarice izjednačile na 13-13 igralo se gol na gol i ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Vardar je 40 sekundi prije kraja poveo 20-19, ali je Gyori golom Brazilke Eduarde Amorin poravnao rezultat na 20-20.

U produžetku je mađarska ekipa stigla do tri gola prednosti (26-23), Vardar se vratio smanjivši na gol minusa i imao priliku izjednačiti, ali Čanađija nije uspjela svladati Kiss.

U redovima pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Cornelia Groot s osam, Eduarda Amorim sa šest, te Bernadett Bodi sa četiri gola, dok su kod Vardara najefikasnije bile Andrea Lekić sa šest, te Jovanka Radićevioć sa četiri gola. Hrvatske rukometašice Andrea Penezić i njezina imenjakinja Čanađija zabile su tri i dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gyori je ovom pobjedom osvojio četvrti europski naslov, dok je Vardar upisao i drugi poraz.

Dodajmo kako je u susretu za treće mjesto rumunjski CSM Bukurešt, na čijim vratima brani Jelena Grubišić, je pobijedio Rostov 31-30 (19-14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.