Drama u Wimbledonu: Marin Čilić propustio veliku priliku protiv Federera

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, propustio je povijesnu priliku plasirati se u polufinale najvećeg svjetskog turnira, Wimbledona. Naime, imao je sedmerostrukog pobjednika spomenutog turnira “na konopcima”, imao je 2:0 u setovima, igrao sjajno i sve izgubio. Nažalost, ovo se dosta često događa Čiliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, od Hrvata dosad su u polufinalu Wimbledona igrali tek Goran Ivanišević više puta te jednom Mario Ančić. Tako je Čilić i treću godinu zaredom ostao kratak u četvrtfinalu velikog turnira, prva dva puta pobijedio ga je Novak Đoković, danas je Čilić pobijedio sam sebe, Federer je tek pripomogao.

Foto: fah
Foto: fah

Neki će ovaj poraz prepisati nesreći, drugi će reći kako hrvatski sport u posljednje vrijeme pati od totalne nesreće, Vatreni protiv Portugala, sinoć hrvatska košarkaška reprezentacija u Torinu protiv Italije i sada Marin Čilić, da ne nabrajamo dalje.  Nažalost, ništa se u sportu ne događa slučajno, i kad je u meču igrao sjajno Čilić nije djelovao kao tenisač koji se osjeća dovoljno moćnim otići u Wimbledonu do kraja.

Moglo bi se reći kako je u ovom meču Čilić pobijedio Čilića, naravno, uz pomoć Federera, koji je i dalje briljantan, ali nije onaj Federer kakav je bio prije tri-četiri godine. Ne može se protiv Federera promašiti tri meč lopte, ispustiti 0:40 i onda očekivati pobjedu. Mladi Federer takvog bi tenisača, s toliko napravljenih neprisiljenih pogrešaka, pomeo s trave All England Cluba. Starijem Federeru trebalo je pet setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sve teklo na središnjem terenu?

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ni u trećem pokušaju nije uspio izboriti mjesto u polufinalu Wimbledona, nakon što je u srijedu protiv Rogera Federera propustio vodstvo od 2-0 u setovima i tri meč-lopte u četvrtom setu te je Švicarac na kraju slavio sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 nakon tri sata i 17 minuta borbe.

Foto: fah
Foto: fah

Čilić je sve tri meč-lopte imao na servis Federera. Prvu je propustio kod vodstva 5-4 u četvrtom setu, drugu je imao kod 6-5, a treću u tie-breaku (7-6). Sva tri puta nije uspio vratiti drugi Federerov servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

U petom setu Čilić je ostao bez prilike za break, a Federer je iskoristio svoju treću za vodstvo 5-3, kad je hrvatski tenisač promašio forhend.

Nažalost, Čilić nije iskoristio odličnu igru tijekom prva četiri seta u kojima je bio bolji od Federera i mogao ga svladati kao što je to učinio u njihovom posljednjem dvoboju, u polufinalu US Opena 2014., kad se na kraju domogao i svog jedinog Grand Slam naslova.

Foto: fah
Foto: fah

Federer je tako izborio svoje 40. polufinale na Grand Slam turnirima, a 11. u Wimbledonu, gdje se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Jimmyjem Connorsom. Čilić je propustio pridružiti se Goranu Ivaniševiću i Mariju Ančiću koji su bili hrvatski polufinalisti Wimbledona u Open eri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Federer će se za finale boriti protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je u četiri seta bio bolji od Amerikanca Sama Querreyja.

Tenisači – četvrtfinale

Miloš Raonić (Kan/6) – Sam Querrey (SAD/28) 6-4, 7-5, 5-7, 6-4

Roger Federer (Švi/9) – MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.