Duvnjak o igri na Europskom prvenstvu: ‘Bio bih ja i na golu ako se to traži u reprezentaciji, to radim samo za Hrvatsku’

Foto: fah

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač Europskog rukometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispalo je super, odličan smo turnir igrali i napravili veliki uspjeh. Naravno da ostaje žal za finalom, ali odigrali smo na tu utakmicu kao i sve ostale na visokoj razini”, rekao je Duvnjak za Sportske novosti.

“Meni je najviše žao toga bilo zbog ekipe. Ali doći će valjda i to zlato. Htio sam da upotpunimo tu nisku, da se osvoji i to, pa da sve imamo. Bilo je svega, dobra priča, a sad život ide dalje i što da i ne osvojim zlato nikada, nije to tragedija, nego samo sport. Stvarno me ne opterećuje, lijepo mi je bilo biti dio toga, uživao sam”, dodao je.

“Nismo uspjeli do kraja, jer je Perez de Vargas obranio neke važne lopte. A odlučivale su sitnice. Vodili smo, gubili smo, ono što se protiv Norveške dogodilo kao plus vratilo nam se u finalu na drukčiji način. Nitko si ne može ništa prigovoriti. Dali smo stvarno sve. Postoje situacije u sportu na koje se ne može utjecati, kao npr. je li bila neka noga ili nije, ali takve stvari se događaju. Svi griješimo, bitno je da to nije s namjerom, a ja sam uvjeren da nije. Ne vjerujem u bilo kakvu lošu namjeru i neću o sucima ništa, a to i nije moj i naš posao. Izgubili smo na isti način finale na koji smo dobili polufinale. Da smo izgubili od Norveške, tražilo bi se razloge, zašto ovako, zašto ne onako, a ovako se nije tražilo ništa”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedini problem s tim umorom imam kada sam u Hrvatskoj. Stalno se spominje umor, ozljede. Ja da znam da sam ozlijeđen, ne bih došao. Imao sam s koljenom ranije problem prije prvenstva, pa je kao posljedica toga stradao list, pa se pisalo o očima, a to su bili doslovno zahvati nakon kojih sam za dva dana već igrao utakmice. Igram u Njemačkoj, ne odmaram se, igram napad, obranu, vrhunske utakmice, ne znam, ne bih o tim procjenama… Rukomet se ne igra samo u siječnju, nego cijele godine, a kad se dobro osjećam, to nije problem. U Bundesligi sam 11 godina, poštuju me, dajem sve od sebe. Sve je uvijek vrlo jednostavno. A da se prazniš na utakmicama, posebno na onakvim kakva je bila protiv Norveške, tu stvarno nema ništa čudno. To su detalji jednog turnira, jednostavno, a da bi otišao do kraja, nekad treba malo više koncentracije”, poručuje o svom stanju.

“Bio bih ja i na golu ako se to traži u reprezentaciji. Ne radim to nikad osim u reprezentaciji. Nadam se da neće trebati više, imamo mi dobrih igrača za to”, odgovorio je na pitanje o puucanju sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.