Dva Hrvata vrednija od zlata: Kovačić dostigao Modrićev rekord i nastavio veliki hrvatski niz

Foto: fah

Hrvatski veznjak, bivši igrač Dinama, Reala, Intera, a danas Chelseaja, Mateo Kovačić, po četvrti puta osvajao je Ligu prvaka. Sinoć mu je to pošlo za rukom pobjedom njegovog Chelseaja u finalu protiv favorizirane momčadi Pepa Guardiole. Posve zasluženo slalje londonske momčadi, Manchester City imao je u finalu jalovu inicijativu, dok je Chelsea bio konkretniji i efikasniji na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se hrvatskom reprezentativcu kome je ovo četvrti naslov prvaka Europe, u tri je navrata ”ušati trofej” osvajao s Real Madridom, u kojem je igrao zajedno s Lukom Modrićem. Kovačić se pobjedom sinoć u finalu izjednačio s Lukom, koji je također četiri puta bio europski prvak, sve s Realom. Iako je uloga kapetana Vatrenih u Realovim europskim titulama bila znatno veća nego Kovačićeva, međutim, ostat će zapisano. Luka i Mateo dva su najtrofejnija Hrvata u povijesti Lige prvaka, dva Hrvata vrijednija od zlata.

Kovačić je čekao svoju priliku kako bi napokon zaigrao u finalu, čekao i dočekao, sinoć na stadionu Dragao u Portugalu, nije igrao od početka već je u igru ušao u završnici susreta. Kova je ušao u 80. minuti te je u tih dvadesetak minuta, s obzirom na dužu sudačku nadoknadu, igrao vrlo korektno.

“Nastup u finalu bi mi puno značio. Osvojiti Ligu prvaka je impresivno. S Real Madridom sam to ostvario tri puta, ali nažalost niti jednom nisam igrao u tim finalima”, rekao je Kovačić uoči finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon mu se ostvarila želja, Kovačić je u Chelseaju tri sezone; postao je jedan od oslonaca momčadi, prošle je sezone bio i igrač godine u izboru navijača.

Uz osobni uspjeh Matea Kovačića uspjeh je to i za hrvatski nogomet koji tako ima već devetu godinu zaredom osvajača Lige prvaka. Podsjetimo, niz je s Bayernom 2013. godine započeo Mario Mandžukić, nastavili su Modrić s Realom i Ivan Rakitić s Barcelonom, Lovren s Liverpoolom , pa prošle sezone Ivan Perišić s Bayernom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.