Site icon narod.hr

Dva navijača Švedske ubijena u pucnjavi u Bruxellesu, napadač navodno islamist

ubijene

Foto: Narod.hr

Dvije su osobe ubijene u pucnjavi u ponedjeljak na večer u Bruxellesu uoči nogometne utakmice između Belgije i Švedske, potvrdila je belgijska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama, žrtve su švedski državljani, imali su na sebi majice švedske nogometne reprezentacije, pa se pretpostavlja kako je riječ o navijačima koji su došli na utakmicu u Belgiju, a ubojica je na društvenim mrežama objavio video u kojemu se poziva na Islamsku državu.


Počinitelj još nije uhvaćen, a policija je ogradila mjesto ubojstva nedaleko Place Sainctlette. Uzbuna zbog terorizma proglašena je u cijelom Bruxellesu.

Ubojica je navodno stigao na motoru i potom više puta zapucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prema navodima belgijskih medija, ubojica je na društvenim mrežama objavio video u kojemu se poziva na Islamsku državu i govori o “ubojstvu nevjernika” i “osveti muslimana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Predsjednik belgijske vlade Alexander De Croo izrazio je sućut obiteljima ubijenih, rekavši kako je riječ o “kukavičkom napadu”.

Prekinut susret između Belgije i Švedske zbog ubojstva

Utakmica F skupine kvalifikacija za EURO 2024. između nogometnih reprezentacija Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu nakon što je u Bruxellesu ubijeno dvoje Šveđana. Da se ubojstvo dogodilo obje su momčadi postale svjesne u poluvremenu, dok je predsjednik Švedskog nogometnog saveza bio evakuiran. Šveđani su odbili nastaviti utakmicu, što su “Crveni vragovi” prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku prekida rezultat je bio 1:1. Gosti su poveli u 15. minuti golom Viktora Gyokeresa, a izjednačio je Romelu Lukaku iz jedanaesterca u 31. minuti.

Navijači na stadionu kao i novinari trenutno su zatvoreni unutar ograđenog prostora zbog sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version