Ekonomisti predviđaju pobjedu Brazila na Svjetskom prvenstvu

Foto: fah

Ekonomisti sa sveučilišta u Innsbrucku objavili su rezultate istraživanja prema kojima je relativno najveća vjerojatnost da će reprezentacjia Brazila osvojiti naslov na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil ima najveće šanse za pobjedu – vjerojatnost da će postati svjetskim prvakom je oko 16,6 posto, a slijedi Njemačka s 15,8 posto te Španjolska i Francuska s 12 posto. Najvjerojatniji finale je Brazil-Njemačka”, objavili su ekonomisti s Instituta za matematiku i statistiku Sveučilišta u Innsbrucku Christoph Leitner i Achim Zeileis.

Njihova se analiza zasniva na koeficijentima 26 vodećih kladioničarskih tvrtki u svijetu. U analizu su ušli i podaci o individualnim i privatnim okladama zaključenima na dvije online platforme.

Objedinivši te podatke, znanstvenici su došli do zaključka koji se značajno ne razlikuje od predviđanja mnogih ljubitelja nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeću četvorku slijede Belgija i Argentina s osam odnosno sedam posto vjerojatnost osvajanja titule, koja je za sve druge sudionike prvenstva znatno manja od pet posto.

Brazilu se u finalu s Njemačkom daju šanse od 50,6 posto, a Njemačkoj 49,4 posto. Statistički najizglednije poluzavršnice su Brazil-Francuska i Njemačka-Španjolska.

Hrvatska je u analizi austrijskih ekonomista na 11. mjestu po vjerojatnosti osvajanja titute svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje šanse daju se Panami, ispred koje su Saudijska Arabija, Tunis i Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.