Site icon narod.hr

Elkasević uvjerljivo do finala, Mihaljević se nije plasirao

Pariz, 02.08.2024 - Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević u prvom je pokušaju kvalifikacijskog natjecanja bacila disk do 65,63 m te izravno izborila plasman u svoje četvrto olimpijsko finale, a jedina bolja od nje bila je Amerikanka Valarie Allman sa 69,59 m. Na slici Sandra Elkasević. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatska rekorderka te dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Elkasević izašla je jednom na bacalište i pomela konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljica diska je već u prvom bacanju ispunila je normu za finale, koje je na rasporedu u ponedjeljak, 5. kolovoza. Hitac od 65.63 metara drugi je najbolji u kvalifikacijama.

Više je bacila tek Amerikanka Valarie Allman (69,59 m) u prvoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je nastupila i naša Marija Tolj te bila osma.

U kvalifikacijama kugle nastupio je i Filip Mihaljević, koji je bio sedmi u svojoj kvalifikacijskoj skupini (20.75 m) te se nije uspio plasirati u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version