Site icon narod.hr

Engleska: Chelsea prvi finalist Liga kupa

Nogometaši Chelseaja prvi su finalisti ovosezonskog engleskog Liga kupa, oni su u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom Stamford Bridgeu svladali Liverpool sa 1-0 (0-0, 0-0) nakon produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol koji je odveo “plave” u finale postigao je Branislav Ivanović u 94. minuti susreta.

Prvi susret u Liverpoolu završio je rezultatom 1-1, a kako u Liga kupu ne vrijedi pravilo pogotka u gostima, igralo se dodatnih 30 minuta u kojima je uspješniji bio Chelsea.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odgledao je čitav susret s klupe za pričuve Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je obilježilo i nesportsko ponašanje Diega Coste, koji je dva puta nagazio Liverpoolove braniče, Emrea Cana i Martina Škrtela. Sudac nije vidio te stoga nije ni dosudio ništa protiv Coste, u čiju je obranu stao i njegov trener Jose Mourinho.

“Costa je samo gledao loptu, nije bilo namjere. No protiv njega se vodi kampanja da ga se prikaže kao zločinca ” rekao je Mourinho poslije utakmice za BBC.

Trener Liverpoola nije imao takvo mišljenje o Costinim potezima: “Costa ima takvu narav u sebi. Onaj start na Emrea Cana je bio jadan, barem tako ja mislim. Mogao je lako preskočiti mladog igrača, no on je izabrao skočiti ravno na njegov gležanj. Moglo je biti vrlo gadno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U koliko FA pregleda snimku i uvidi nesportsko ponašanje Diega Coste, moguće je da će španjolski reprezentativac biti kažnjen, a to znači da će propustiti subotnji dvoboj protiv Manchester Cityja na Stamford Bridgeu. Bio bi to veliki udarac za Chelsea u derbiju kola.

Chelsea će u finalu koji je na rasporedu 1-. ožujka na Wembleyu igrati protiv boljeg iz susreta Sheffield United – Tottenham Hotspur koji će svoj uzvratni dvoboj igrati u srijedu, a Tottenham u Sheffield stiže s prednosti od 1-0 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version