EP U-17: Nijemci pomeli Irce, Bosna i Hercegovina izbacila Srbiju

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Njemačke do 17 godina svladala je Irsku s čak 7-0 u utakmici posljednjeg kola skupine C Europskog prvenstva, odigranoj u srijedu u Rijeci, ali su Irci prošli u četvrtfinale zahvaljujući pobjedi reprezentacije BiH nad Srbijom od 1-0 u Kostreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do posljednje minute i pogotka Imamovića, reprezentacija Srbije je držala 2. mjesto koje ju je vodilo u četvrtfinale. No, taj jedan pogodak je izbacio Srbiju iz četvrtfinala, a među osam najboljih reprezentacija gurnuo Irsku. Reprezentativcima Bosne i Hercegovine je za prolaz trebala pobjeda u kojoj bi postigli najmanje dva pogotka.

Naime, Njemačka je uvjerljivo osvojila prvo mjesto s tri pobjede i gol-razlikom 15-1, a ostale tri reprezentacije su bile izjednačene sa po tri boda. No, Irska i BiH su imale gol-razliku 2-2, a Srbija 1-1. Tako je Srbija ostala na četvrtom mjestu, a Irska prošla dalje zahvaljujući pobjedi u međusobnom dvoboju s BiH.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz D skupine, a to će biti Engleska ili Nizozemska, ovisno o ishodu njihovog dvoboja koji započinje u 16 sati na stadionu u Zaprešiću. Irci će se suprotstaviti prvoplasiranom iz skupine D. Uoči posljednjeg kola Engleska ima šest bodova, a Nizozemska četiri, dok su bez izgleda za četvrtfinale Norveška s jednim bodom i Ukrajina bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP U-17, skupina C – 3. kolo
Njemačka – Irska 7-0
(Abouchabaka 8, Arp 15, 45, 49, L. O’Connor 21-ag, Awuku 73, Hottmann 76)

BiH – Srbija 1-0
(Imamović 80)

Ljestvica
1. Njemačka 3 3 0 0 15-1 9
2. Irska 3 1 0 2 2-9 3
——————————————-
3. BiH 3 1 0 2 2-7 3
4. Srbija 3 1 0 1 2-4 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.