EP atletika: prvoga dana zlata za Storla i Pavey

Nijemac David Storl u bacanju kugle, te Britanka Joanne Pavey u utrci na 10.000 metara osvojili su naslove europskih prvaka prvog dana natjecanja na EP u atletici u Zurichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvak Storl autoritativno je stigao do novog naslova bacivši pobjednički hitac od 21.41 metara već u prvoj seriji. Srebro je osvojio Španjolac Borja Vivas sa 20.86m, a broncu aktualni olimpijski pobjednik Poljak Tomasz Majewski sa 20.83m.

Hrvatski predstavnik Stipe Žunić ostao je nadomak osvajanja medalje, on je u finalu zauzeo četvrto mjesto s novim osobnim rekordom od 20.68 metara. Žunić (23), koji je tijekom juniorskih dana bacao koplje, a kuglom se ozbiljno počeo baviti tek ove sezone na sveučilištu u SAD-u, na EP je stigao s osobnim rekordom od 20.60. U jutarnjim je kvalifikacijama finale izborio sa 19.94m, a već je u prvoj seriji finala bacio 20.02m. Novi osobni rekord ostvario je već u drugoj seriji, a u preostala četiri hica nije uspio popraviti ovaj rezultat i stići do senzacionalnog odličja.

U utrci na 10.000 metara najviše snage u završnici imala je Britanka Pavey koja se 100 metara prije cilja odvojila od Francuskinje Clemence Calvin i na kraju slavila s više od sekunde prednosti. Pavey je ciljem prošla u vremenu 32:22.39, a srebrna Calvin je trčala 32:23.58. Do bronce je stigla još jedna Francuskinja, Laila Hmatou sa 32:26.03.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.